Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας

0.0
Περιγραφή
Από τον Αύγουστο του 2002 λειτουργεί το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας, καλύπτοντας το σημαντικό κενό που υπήρχε στον τομέα της πληροφόρησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν τόσο το φυσικό περιβάλλον της Ζακύνθου όσο και το φυσικό περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα. Ιδιαίτερα για την Ζάκυνθο, το Μουσείο κάνει αναφορές τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά της όσο και στα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της. Επιπρόσθετα, προτείνει ιδιαίτερες διαδρομές ώστε ο επισκέπτης, με βάση τις πληροφορίες που αντλεί απ’αυτό, να μπορεί να επισκεφθεί όχι μόνο τις πολύ δημοφιλείς μα ακόμα και τις λιγότερο γνωστές αξιοθέατες "γωνιές" του νησιού.

Τον Φεβρουάριο του 2006, το Μουσείο εγκαινίασε τη νέα πιο ολοκληρωμένη και λειτουργική μορφή του στο νέο του κτίριο, στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου. Από τότε παραμένει ανοικτό για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το Μουσείο στεγάζει αξιόλογες συλλογές με περισσότερα από 6000 δείγματα από το φυσικό κόσμο.

Σε σημαντικό όγκο των παρουσιάσεων προβάλλονται δείγματα από τους διάφορους βιότοπους της Ζακύνθου.

Οι αίθουσες έκθεσης περιλαμβάνουν πραγματικά δείγματα ορυκτών, πετρωμάτων, απολιθωμάτων, οστράκων, ψαριών, πουλιών, θηλαστικών και άλλων ζώων από τη Ζάκυνθο και από όλο τον κόσμο. Τα εύληπτα κείμενα είναι στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Καθημερινά 09:00 - 17:00

Εισιτήρια

Ενήλικες: 6€, παιδιά και γκρούπ άνω των 10 ατόμων: 3€.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021