Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις, Φύση - Οικολογία

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου

0.0
Περιγραφή
Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (Ε.Θ.Π.Ζ.) ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία και διατήρηση των ενδιαιτημάτων ζώων και φυτών που αποτελούν σημαντικότατη φυσική κληρονομιά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της θαλάσσιας και παράκτιας έκτασης του κόλπου του Λαγανά καθώς και όλων των νησίδων του νομού Ζακύνθου με την παράλληλη ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης αποτελούν την κύρια μέριμνα του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.

Στα όρια του Ε.Θ.Π.Ζ. βρίσκεται ένας από τους πιο σημαντικούς βιότοπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Επίσης περιλαμβάνονται σημαντικοί βιότοποι της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus, της μεταναστευτικής ορνιθοπανίδας, της ενδημικής χλωρίδας καθώς και οικότοποι ευρωπαϊκού και μεσογειακού ενδιαφέροντος όπως των συστημάτων αμμοθινών και αλόφιλης βλάστησης και τα υποθαλάσσια λιβάδια του φυτού Posidonia oceanica.

Πληροφορίες:
Ο κεντρικός εκθεσιακός χώρος βρίσκεται στο χωριό Βασιλικός στην περιοχή Δάφνη και λειτουργεί όλο τον χρόνο καθημερινά από τις 09:00 - 17:00.

Σημαντικό:
Τους χειμερινούς μήνες ο χώρος είναι επισκέψιμος ΜΟΝΟ με ραντεβού στο τηλέφωνο 26950-29870 Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 17:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021