Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Thessaloniki Walkig Tours "Στα μετόπισθεν του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Thessaloniki Walkig Tours "Στα μετόπισθεν του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου"

0.0
Περιγραφή
Μια  διαδρομή στην άγνωστη ιστορία του μακεδονικού μετώπου με έντονο το στοιχείο της εξερεύνησης και οδηγό τον καθηγητή σύγχρονης βαλκανικής ιστορίας, Βλάση Βλασίδη

Μνημεία και Ηρώα, ίχνη στρατοπέδων και νεκροταφείων, γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και γραμμές που μπορεί κανείς να τα εντοπίσει σε μικρά χωριά της Κοιλάδας της Αριδαίας αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο μια καθηλωτική ιστορία, άγνωστη στους περισσότερους, εκείνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με οδηγό τον Βλάση Βλασίδη περιηγούμαστε στην πεδιάδα της Αριδαίας, η οποία αποτέλεσε τα μετόπισθεν των Αγγλογάλλων, των Σέρβων και των Ελλήνων στο αγώνα τους κατά των Γερμανών και των Βουλγάρων. Και το Σεπτέμβριο του 1918, εκεί πάνω στα βουνά της Αριδαίας, στην Καλή Πεδιάδα, έσπασε για πρώτη φορά η αντίσταση των Γερμανών και των Βουλγάρων. Οι σύμμαχοι προέλασαν και σε ένα μήνα τελείωσε ο Μεγάλος Πόλεμος.

Ίχνη της περιπέτειας αυτής είναι σπαρμένα σχεδόν παντού στη περιοχή, μερικά από αυτά κρυμμένα καλά κι αόρατα στα μάτια των περισσότερων, όπως εξάλλου και οι ιστορίες που συνδέονται μαζί τους. Τα προσεγγίζουμε με διάθεση εξερεύνησης και περπάτημα μέσα στη φύση.

Ξεκινώντας νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και επιστρέφοντας σε αυτήν το βράδυ, ανακαλύπτουμε την ιστορική σημασία αλλά και το φυσικό κάλλος των χωριών ‘Αψαλος, Ξιφιανή, Χρυσή, Φούστανη, Εξαπλάτανος, Αριδαία και Σκύδρα, που βρίσκονται έξω από κάθε ξεναγικό χάρτη, αποκαλύπτοντας τη σημασία που είχαν για το Μεγάλο Πόλεμο τα μετόπισθεν, τις μεγάλες και τις συχνά άβολες αλήθειες τους.

Αναχώρηση: 08:00 (από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης)
Επιστροφή: 20:00  

Κρατήσεις: [email protected]  

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Συμμετοχή: 35€

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021