Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

"Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

"Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart"

0.0
Περιγραφή
Επιστρέφει, με βραβεία…στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών η έκθεση "Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart" από τις 19 Απριλίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. 

Η έκθεση, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2018, δίνοντας την ευκαιρία σε πάνω από 4.000 επισκέπτες να ταξιδέψουν ξανά στην εποχή της Ρωσικής Πρωτοπορίας, υπήρξε η αφορμή ώστε το μουσείο να βραβευτεί ως το ‘Μουσείο της Χρονιάς’ από το The Art Newspaper Russia τον περασμένο Μάρτιο στη Μόσχα, ενώ την ίδια περίοδο 400 και πλέον έργα της συλλογής Κωστάκη εκτίθεντο στο Sakip Sabanci Museum Κωνσταντινούπολη, στην έκθεση ‘Dreaming the Future. Russian Avant-Garde Art and Design’, η οποία βραβεύτηκε επίσης ως η καλύτερη για το 2018 στην Τουρκία από τους πολιτιστικούς συντάκτες της εφημερίδας Hürriyet.

Στην έκθεση αποτυπώνεται η συγκλονιστική περίοδος της Ρωσικής Πρωτοπορίας κατά την οποία, μέσα από τα ιστορικά συμφραζόμενα του μεγάλου οράματος για την αλλαγή του κόσμου, τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα σχέσης της ζωγραφικής με την ποίηση, την αρχιτεκτονική, τη μουσική, το θέατρο, τις επιστήμες και συγκρότησε νέες θέσεις και μανιφέστα, καθώς και εν τέλει μια εντελώς καινοτόμα φιλοσοφία που απέβλεπε στον ρόλο που η τέχνη μπορεί να διαδραματίσει προκειμένου να καταργηθούν οι παγιωμένες αισθητικές συμβάσεις.
Το πορτρέτο επίσης του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη (1913-1990) ο οποίος έθεσε στόχο ζωής να διασώσει την τέχνη αυτή από τη λήθη και την αναπόφευκτη καταστροφή μέσα στο δυσμενές για την φορμαλιστική τέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας περιβάλλον της σταλινικής και προ-περεστροϊκής ΕΣΣΔ, αποτελεί την αφετηρία για αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι στα κινήματα, τις ομάδες, τις σχολές και τους καλλιτέχνες της Ρωσικής Πρωτοπορίας.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Τσαντσάνογλου, Νατάλια Αφτονόμοβα, Άλλα Λουκάνοβα Συνεπιμέλεια: Αγγελική Χαριστού
Αρχιτεκτονικός-μουσειογραφικός σχεδιασμός: Κιριλ Ας, Νάντια Κόρμπουτ

Αργίες:
26.04.19 Μεγάλη Παρασκευή Ανοικτό 10:00πμ-14:00μμ
27.04.19 Μεγάλο Σάββατο
28.04.19 Κυριακή του Πάσχα
29.04.19 Δευτέρα του Πάσχα
01.05.19 Πρωτομαγιά
17.06.19 Αγίου Πνεύματος
15.08.19 Κοίμηση της Θεοτόκου

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

4€ ολόκληρο, 2€ μαθητικό-φοιτητικό-μειωμένο, 2€ ομαδικό επισκέψεων άνω των 10 ατόμων 2€/άτομο, 1€ ομαδικό επισκέψεων σχολείων-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ισχύουν ατέλειες.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020