Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Μουσική
Τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τους Διονύση Σαββόπουλο, Αρετή Κετιμέ και Νίκο Κουρκούλη
Συναυλίες - Live, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τους Διονύση Σαββόπουλο, Αρετή Κετιμέ και Νίκο Κουρκούλη
0.0
Περιγραφή
Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών υποδέχεται τα Χάλκινα της Γουμένισσας σε μια μεγάλη γιορτή με ξέφρενους ρυθμούς από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα. 

Το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος ξεκινάει με σκοπούς της Μακεδονίας και της Γουμένισσας που αποδίδει η Αρετή Κετιμέ, Χορούς της Μακεδονίας παρουσιάζουν χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων – παράρτημα Κιλκίς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας Οι Παίονες. 

Στο δεύτερο μέρος συνοδεία των Χάλκινων Πνευστών σε αγαπημένα τραγούδια οι Διονύσης Σαββόπουλος, Αρετή Κετιμέ και Νίκος Κουρκούλης. Στη μουσική διεύθυνση ο Ελευθέριος Δίγκας. 

Η περιοχή της Γουμένισσας είναι γνωστή στην Ελλάδα και ευρύτερα στον κόσμο για την παράδοση, την ιστορία και για τους περίφημους μουσικούς της. Είναι αυτοί που τους αναγνωρίζουν όλοι με το όνομα "Τα Χάλκινα της Γουμένισσας". Συνεχίζουν μια μεγάλη παράδοση διαιωνίζοντας εμπειρικά τη γνώση και τη δεξιοτεχνία. Διασώζουν και διαδίδουν ανά τον κόσμο τα μουσικά χρώματα του τόπου τους αλλά και τη μουσική κληρονομιά των Βαλκανίων. 

Οι μουσικοί της Γουμένισσας, με την ποικιλία των χάλκινων μουσικών οργάνων τους και των σκοπών που ερμηνεύουν, σκορπούν το κέφι, τη χαρά και τη διασκέδαση όπου κι αν κληθούν. Οι κομπανίες τους πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχουν σε κορυφαίες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας δίνοντας το στίγμα πως στην Κεντρική Μακεδονία η παράδοση ζει και θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στο ταλέντο και στη μοναδική ικανότητα των μουσικών της. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2019.

Συντελεστές


Δείτε που παίζεται (1)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Τηλέφωνο: 2315 200200

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (ανέργων, μαθητικό, φοιτητικό, ΑμεΑ), 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017