Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Σεμινάριο "Ο Κινέζικος Πολιτισμός"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
βιωματικό εργαστήριο (Διάφορα)

Σεμινάριο "Ο Κινέζικος Πολιτισμός"

0.0
Περιγραφή
Η γλώσσα είναι από τα βασικότερα στοιχεία ενός πολιτισμού. Διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες δημιουργούν διαφορετικές ιδεολογίες που επηρεάζουν ουσιαστικά το τρόπο σκέψης και δράσης ενός λαού. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην περίπτωση της κινεζικής γλώσσας οι ιδιαιτερότητες της οποία φαίνονται καθαρά στην κοινωνική ιστορία αλλά και στη φιλοσοφία του κινέζικου πολιτισμού. 

Με αυτό το σκεπτικό, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, ξεκινάει σειρά σεμιναρίων για τον Κινέζικο πολιτισμό. Στα σεμινάρια αυτά θα διδάσκονται τα ιδεογράμματα και η κινεζική γλώσσα αλλά και πτυχές του κινεζικού πολιτισμού. Στις συναντήσεις, οι δυο πρώτες ώρες είναι θεωρητικές και αφιερωμένες τόσο στην Κινεζική γλώσσα, όσο και στον κινεζικό πολιτισμό. Στην τρίτη ώρα, στο βιωματικό εργαστήριο δηλαδή, μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι 50 πρώτοι- με σειρά προσέλευσης, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Μπαίνουν λοιπόν στην καθημερινότητα της κινεζικής ζωής. 

Τα σεμινάρια, θα γίνονται με τη συνεργασία του "Aspect - Επιμορφωτικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Έρευνας, Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Ξένων Γλωσσών". Θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, στην αίθουσα "Ντίνος Χριστιανόπουλος". 

Τα σεμινάρια επιμελείται η Μαρία Μουλάν, υπεύθυνη του Επιμορφωτικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Έρευνας, Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Ξένων Γλωσσών.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι νεωτέρας.

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017