Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Σεμιναριακός Κύκλος Ensemble Theatre Training και Σεμινάριο Qi Gong - Yoga

Διαλεξεις - Σεμιναρια
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Περφόρμανς (Θέατρο)
αυτοσχεδιασμός (Θέατρο)
σωματικό θέατρο

Σεμιναριακός Κύκλος Ensemble Theatre Training και Σεμινάριο Qi Gong - Yoga

0.0
Περιγραφή
Η εκδήλωση είτε έχει ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού.

Περιγραφή Εργαστηριακού κύκλου

• Σώμα και σωματικό θέατρο 
Μόνο όταν ξεπεραστεί η αέναη ανάγκη του μυαλού για έλεγχο, διανοητική ερμηνεία και επεξήγηση όλων των στοιχείων του θεατρικού χώρου, είναι εφικτό να επιτραπεί στο σώμα να οδηγήσει σε μία αυθεντική, οργανική, δημιουργική ροή και παρουσία πάνω στη σκηνή.
• Enseble
Σ’ αυτόν τον εργαστηριακό κύκλο θα εξερευνηθούν  τεχνικές σωματικού θεάτρου – εμπνευσμένες από την Πολωνική θεατρική παράδοση.
• Energy
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αφύπνιση της ενέργειας του περφόρμερ – αυτό το ανεξιχνίαστο, και συνάμα, αδιαμφισβήτητα αισθητό χαρακτηριστικό που διέπει το "πνεύμα" και την πρακτική του κάθε περφόρμερ. 
• Performance practice
Θα δοθεί έμφαση στον ρυθμό και τη μουσικότητα της κίνησης και του λόγου, πάνω σε βασικές ακροβατικές ασκήσεις και ομαδικούς κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς. Θα εξερευνηθεί η σχέση του συνόλου με τον χώρο, καθώς και πώς μέσα από το σώμα ανοίγει το κανάλι της φωνής.

Συνδέοντας όλα αυτά τα στοιχεία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεγείρουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να αφουγκράζονται, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την αντίληψη του σώματος, της σκηνικής παρουσίας και την ενσυναίσθησή τους, αφυπνίζοντας την ενέργεια του συνόλου.  

Ο εργαστηριακός κύκλος Θα ξεκινήσει Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου. Περιλαμβάνει δύο τρίωρα μαθήματα την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη 6 - 9 μ.μ. 

Εισηγητής: Δημήτρης Βάρκας

• Qi Gong – Yoga – Θεατρικός αυτοσχεδιασμός 

Στόχος είναι η αντίληψη της ροή της ενέργειας, καθώς και η εκμάθηση τεχνικών γιόγκα για αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, κίνηση και θεατρικός αυτοσχεδιασμός.  Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν σε μια διαδικασία επικοινωνίας με το σώμα τους και να δουλέψουν με τον εαυτό τους και την ενέργεια τους με σκοπό την αυτοβελτίωση, την αυτοέκφραση και την αυτογνωσία. 

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος και επειδή έχουν μείνει ακόμα θέσεις διαθέσιμες για τον ετήσιο εργαστηριακό κύκλο μαθημάτων, θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο ανοικτά μαθήματα γνωριμίας, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Θα συνοδεύσει με ηχογαβάθες η Μαριάννα Γκουσδουβά.
Εισηγήτριες: Έλενα Σταματοπούλου, Ελένη Ντάγκα


Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 1,5μ
Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 στην περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εισιτήρια

Εργαστηριακός Κύκλος:
100€ το μήνα  
90€: άνεργοι, φοιτητές
Σεμινάριο:
Εγγραφή-συνεισφορά: 60 €
50€: άνεργοι, φοιτητές
Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής: inbox στη σελίδα της Facta Non Verba και στο [email protected] 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021