Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Ρηνιώ Μουρέλου "Ζωγραφική και Εγκέφαλος"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Ρηνιώ Μουρέλου "Ζωγραφική και Εγκέφαλος"
0.0
Σύνοψη
Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στις 19:30, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου) η έκθεση Ζωγραφικής της Ρηνιώς Μουρέλου με τίτλο "Ζωγραφική και Εγκέφαλος".

Η εικαστικός Ρηνιώ Μουρέλου ασχολείται τα τελευταία τριάντα χρόνια με τη σύγχρονη προσέγγιση για την ανθρώπινη σκέψη και αντίληψη.

Η άποψη της καλλιτέχνιδας, την οποία παρουσιάζει από το 1982 στα έργα της, ότι δηλαδή για κάθε ανθρώπινη αίσθηση ή σκέψη λειτουργούν ταυτόχρονα πολλές περιοχές του εγκεφάλου έγινε ευρύτερα γνωστή στο πλατύ κοινό από τους νευροβιολόγους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Προκειμένου να αποτυπώσει τις ταυτόχρονες λειτουργίες του νου, η Ρηνιώ Μουρέλου κατασκευάζει μοντέλα-παζλ, όπου χρησιμοποιεί διαφορετικές μεταξύ τους εικαστικές γραφές. Ταυτόχρονα πειραματίζεται με τα υλικά. Συγκεκριμένα είναι η πρώτη στην Ελλάδα που παρουσιάζει φωτεινά κουτιά με νέον, κάνει κοπτικές σε μουσαμά, χρησιμοποιεί παράλληλες επιφάνειες για να αναπτύξει το θέμα της. Παρά το γεγονός ότι το αντικείμενο που πραγματεύεται είναι η πολυπλοκότητα των διεργασιών του νου, δηλαδή ένα θέμα αυτογνωσίας, ως προς τον τρόπο έκφρασης η καλλιτέχνης επιλέγει λιτές δομές.

Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων η Πινακοθήκη παραμένει κλειστή

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος Ελεύθερη
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017