Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Πολυδεύκης Ασωνίτης έκθεση φωτογραφίας "Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
φωτογραφία (Εκθέσεις)

Πολυδεύκης Ασωνίτης έκθεση φωτογραφίας "Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου"

0.0
Περιγραφή
Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφιών του Πολυδεύκη Ασωνίτη "Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου" και μας καλεί στα εγκαίνια την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στις 20:30.

Διάρκεια έκθεσης: από 25/06 έως 25/08.
Ο κατάλογος της έκθεσης διατίθεται δωρεάν την ημέρα των εγκαινίων

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει συναυλία με Μουσικές της Πίνδου με την Παραδοσιακή κομπανία, Φώτη Καραβιώτη & Γιάννη Λίτσιου με τραγούδια από τα Γρεβενά, την Κόνιτσα και το Πωγώνι, ηχογραφημένα ζωντανά και "στα σκέτα". 

• Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου
"Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου ξεκινούν τη δουλειά από τον Μάρτιο και την τελειώνουν στα τέλη Δεκεμβρίου. Μένουν μόνιμα σε παραπήγματα στα οποία ζεσταίνονται με ξυλόσομπες. Μαγειρεύουν μόνοι τους σε παλιές μασίνες. Όλα τριγύρω τους είναι κατάμαυρα. Λες και το μαύρο κάρβουνο τους προστατεύει από το κρύο και τη ζέστη. Οι οικογένειές τους ζουν αλλού. Είναι πολύ εργατικοί και φιλότιμοι. Είναι λευκό φως στο μαύρο τοπίο.
Με τις φωτογραφίες μου προσπάθησα να αναδείξω το χαρακτήρα αυτής της εργασίας που βασίζεται σε ένα προκαθορισμένο σχέδιο με συγκεκριμένες ενέργειες. Μεθοδικά και με κυκλικές κινήσεις οι καρβουνιάρηδες θα μαζέψουν το κάρβουνο που δημιουργούνται από την ατελή καύση των ξύλων. Η τεχνογνωσία και η πείρα είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα καλό αποτέλεσμα.
Από φωτογραφικής πλευράς με ενδιέφερε η αντίθεση μαύρου-άσπρου που προσδίδει δραματικότητα στη φωτογραφία. Στόχος ήταν επίσης να αναδείξω τον παλμό της δουλειάς τους μέσα από τη χρήση των εργαλείων που χρησιμοποιούν. Υπάρχει ένταση, συγχρονισμός, παλμός και ρυθμός που αντιπαρατίθεται στην αέναη επανάληψη των κινήσεων.
Σκύβοντας όπως και αυτοί στα κάρβουνα, ανεβαίνοντας μαζί τους στα καμίνια, κάνοντας παρέα μαζί τους για πολλές μέρες μέσα στο χειμώνα του 2018, προσπάθησα να αποδώσω όσο μπορούσα πιο ζωντανά την ατμόσφαιρα της εργασίας που επιτελούσαν και την ψυχοσύνθεσή τους". Πολυδεύκης Ασωνίτης

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020