Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Παρουσίαση του βιβλίου "1960 - 1990 Η χρυσή εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, Αναμνήσεις διευθυντικών στελεχών"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Παρουσίαση του βιβλίου "1960 - 1990 Η χρυσή εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, Αναμνήσεις διευθυντικών στελεχών"

0.0
Περιγραφή

Το Δίκτυο Ναυαρίνο, μέλος της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου “1960 - 1990 Η χρυσή εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, Αναμνήσεις διευθυντικών στελεχών”. Θα μιλήσουν οι :

• Μανώλης Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

• Γιώργος Γαβριηλίδης, πρώην στέλεχος της Good Year

• Άρης Μανούδης, πρώην στέλεχος της ΕΘΥΛ ΕΛΛΑΣ

• Άγγελος Μπίλλης, πρώην στέλεχος της ΕΣΣΟ ΠΑΠΠΑΣ

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.

 

Το βιβλίο αποτελεί μια περιήγηση στις λαμπρότερες σελίδες της οικονομικής ζωής της πόλης, με ξεναγούς ανθρώπους και επαγγελματίες που όχι μόνο έζησαν αλλά και προσέφεραν στη κατεύθυνση αυτή. Σε μια φροντισμένη έκδοση καταγράφονται οι αναμνήσεις στελεχών μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της Θεσσαλονίκης της περιόδου 1960 - 1990, που θεωρείται η “χρυσή” εποχή της βιομηχανικής της ανάπτυξης, όπως την έχουν σηματοδοτήσει τέσσερεις βιομηχανικές μονάδες: η ΕΣΣΟ ΠΑΠΠΑΣ, η ΕΘΥΛ, το Χαλυβουργείο και η Μονάδα Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης. Οι βιομηχανίες αυτές προσέλκυσαν διεθνείς εταιρίες, όπως η Good Year, η Tekkosha, η Steyer και ελληνικές όπως η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, η Αθηναϊκή Ζυθοποία κ.ά. Το βιβλίο συνεισφέρει σημαντικά στην πενιχρή μέχρι σήμερα βιβλιογραφία με ένα σύνολο πληροφοριών και μαρτυριών χρήσιμων για να αποτιμηθεί η εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης όπου το αίτημα για οικονομική ανάπτυξη είναι επιτακτικό περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η συγκεκριμένη έκδοση είναι εξαιρετικά επίκαιρη και συμβάλλει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο για την προσέλκυση μεγάλων βιομηχανικών επενδύσεων στην πόλη.


Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo