Περιγραφή
Στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Food Festival θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Πίττα με τίτλο "Γαστρονομικές κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί", την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 17.00 στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Με στόχο να δώσει απάντηση στο ερώτημα "Πώς μπορεί η Γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας;" ο Γιώργος Πίττας, προτείνει την αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από την οργάνωση και σύμπλευση των ανθρώπων που εμπλέκονται σ' αυτό. Η παρότρυνσή του αυτή συναντά γόνιμα τις πρωτοβουλίες και επιδιώξεις και της δημοτικής αρχής και της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.
Τον συγγραφέα θα υποδεχθεί και θα προλογίσει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μιχάλης Αρβανίτης, τυροκόμος
Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός
Γιώργος Παλησίδης, καθηγητής στο ΑΤΕΙΘ
Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος