Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

Ομήρου Ιλιάδα - ένας ιδιόρρυθμος πόλεμος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ομήρου Ιλιάδα - ένας ιδιόρρυθμος πόλεμος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

0.0
Περιγραφή
Ανακοίνωση: Η εκδήλωση αναβάλλεται.

Η εταιρία Θεάτρου Γκραν Γκινιόλ είναι έτοιμη για έναν ιδιόρρυθμο πόλεμο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και η Thessaloniki Walking Tours συμπράττει μαζί της. 

Από τις 17 μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου οι στίχοι του Ομήρου εισχωρούν μέσα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός είναι κάτι απτό που αφορά όλους. 

Έξι ηθοποιοί ερμηνεύουν τις 24 Ραψωδίες της Ιλιάδας, σε τέσσερις μέρες παρουσιάζοντας έξι ραψωδίες κάθε μέρα σε σημεία - σταθμούς, της σύγχρονης αλλά και της ιστορικής Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενοι τόσο σε εκείνους που επιθυμούν να αφιερώσουν τη μέρα τους σε αυτή την καινοτόμο θεατρική δράση, όσο και σε περαστικούς που θα σταθούν έστω για λίγα λεπτά. Ένα σπουδαίο κείμενο "κατεβαίνει" στους δρόμους της πόλης για να συναντήσει τους ανθρώπους της σε μια δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με την συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων. 

Συντελεστές
Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος 
Σκηνικό – κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Κίνηση: Μαριάνθη Ψωματάκη
Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Μαυρόπουλος 

Τις 24 ραψωδίες ερμηνεύουν οι: Κώστας Βουρλιώτης, Ιωάννα Λαμνή, Διονύσης Καραθανάσης, Μαρία Κατσιά, Πέτρος Μαλιάρας, Δήμητρα Σταματίου

Στον σύνδεσμο εδώ θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της δράσης, στοιχεία για την Εταιρεία Θεάτρου Γκραν Γκινιόλ και τους συντελεστές, όπως επίσης το ημερολόγιο των δράσεων και το διαδραστικό χάρτη των σημείων- σταθμών.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 1,5μ
Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021