Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στη γωνία Λεωφόρου Στρατού & 3ης Σεπτεμβρίου. Σε βραβευμένο κτίριο του Κυριάκου Κρόκου, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, Μουσείο της Ευρώπης για το 2005, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μια ανοιχτή αγκαλιά. Mας καλεί να το επισκεφτούμε όχι μόνο για τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις του, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις επιστημονικές δράσεις του αλλά και για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του. 

Στο Μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και να ταξιδέψει στον κόσμο του Βυζαντίου, μέσα από θεματικές ενότητες που αφορούν στον καθημερινό και δημόσιο βίο, τη λατρεία και τα ταφικά έθιμα, την αρχιτεκτονική και την τέχνη, την εμπορική και εργαστηριακή δραστηριότητα και να ανακαλύψει τη συνέχεια και σχέση του χτες με το σήμερα. Το οπτικοακουστικό υλικό και οι οθόνες αφής που πλαισιώνουν τη μόνιμη έκθεση πληροφορούν για ειδικότερα ζητήματα, ολοκληρώνοντας την εικόνα του επισκέπτη για την ιστορία του Μουσείου, την οργάνωση της έκθεσης, τη διαχείριση του αρχαιολογικού υλικού από την ανασκαφή στο Μουσείο μέχρι την τελική παρουσίαση, την ιστορία των Μουσείων διεθνώς, τη γραμμή άμυνας στη Μακεδονία και τη Θράκη μέσα από τις βυζαντινές οχυρώσεις, τις επιμέρους πτυχές της καθημερινής ζωής των Βυζαντινών.

Οι συλλογές του Μουσείου αποτελούνται από 46.000 και πλέον αρχαία (έως το 1830) κινητά μνημεία και έργα νεώτερης ή σύγχρονης τέχνης, τα οποία χρονολογούνται από τον 2ο έως και τον 20 αι. Κυρίως απαρτίζονται από τις παλαιότερες συλλογές της αρχικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Μακεδονίας και της πρώην 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην οποία υπαγόταν πριν την ανεξαρτητοποίησή του, το 1997, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Το Μουσείο παραμένει κλειστό στις: 25η και 26η Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου, 25η Μαρτίου, ημέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά (επίσημες αργίες του Κράτους).
Τις λοιπές ημέρες αργίας (Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος, Δεκαπενταύγουστο και 28η Οκτωβρίου) λειτουργεί σύμφωνα με το κανονικό ωράριο.
Την Διεθνή Ημέρα Μνημείων, το Μουσείο λειτουργεί κανονικά και με ελεύθερη είσοδο.

Διαφορετικό ωράριο
Το Μουσείο λειτουργεί τη Μεγάλη Παρασκευή 12:00-17:00 και το Μεγάλο Σάββατο 08:00-15:00. 

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινά 08:00 - 20:00

Εισιτήρια

Εισιτήριο κανονικό: 8€
Εισιτήριο μειωμένο: 4€

1η Νοεμβρίου - 31η Μαρτίου
Εισιτήριο για όλους: 4€

Ενιαίο εισιτήριο:
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Λευκός Πύργος, Ρωμαϊκή Αγορά (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο), Γαλεριανό συγκρότημα - Αψιδωτή αίθουσα.
Κύριο εισιτήριο: 15€
Μειωμένο εισιτήριο: 8€
Διάρκεια: 3 ημέρες

Η είσοδος για όλους τους επισκέπτες σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη τις ακόλουθες ημέρες:
α. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου.
β. Την Εθνική εορτή 28η Οκτωβρίου.
γ. Τις επετειακές ή βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες:
18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους)
6 Μαρτίου (Μνήμη Μελίνας Μερκούρη)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021