Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

MOMus -Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ημερομηνίες
Κατηγορίες

MOMus -Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό μουσείο της χώρας αφιερωμένο στην τέχνη της φωτογραφίας, εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και διοργανώνει ταυτόχρονα κάθε δυο χρόνια ένα διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας. Ως αποτέλεσμα η δράση του είναι εθνικής εμβέλειας, ενώ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την παρουσίαση της ελληνικής φωτογραφίας σε διεθνές επίπεδο. Η συγκρότηση του Μουσείου ξεκίνησε το 1998. Το 2001 στεγάστηκε στην Αποθήκη A’ στον Α΄ Προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου εντοπίζονται σε τρεις κυρίως κατευθύνσεις:
Α. Στη συγκρότηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη μιας μόνιμης συλλογής ιστορικής και σύγχρονης φωτογραφίας.
Β. Στην οργάνωση και επιμέλεια εκθέσεων και εκδόσεων που μελετούν τη φωτογραφική τέχνη, καθώς και το πλήθος των εφαρμογών με τις οποίες η φωτογραφία επηρεάζει πολυδιάστατα τις ανθρώπινες κοινωνίες.
Γ. Το εκπαιδευτικό έργο μέσα από το οποίο επιχειρείται η εξοικείωση του κοινού όλων των ηλικιών με τα μυστικά της τεχνικής εικόνας, καθώς και η σκιαγράφηση των ζωτικών προκλήσεων που έχει δημιουργήσει η εποχή της εικόνας.

Οι χώροι του MOMus στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα θα παραμείνουν κλειστοί 10-17 Αυγούστου 2020.

Δείτε που παίζεται (1)

Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τρίτη 11:00 - 19:00
Τετάρτη 11:00 - 19:00
Πέμπτη 11:00 - 19:00
Παρασκευή 11:00 - 20:00
Σάββατο 11:00 - 19:00
Κυριακή 11:00 - 19:00

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 2€ 

Φοιτητές/ Άτομα άνω των 65 ετών/ Πολύτεκνοι/ Μέλη φωτογραφικών ομάδων με ενημερωμένη κάρτα/ Ομαδικές (άνω των 5 ατόμων)-Σχολικές επισκέψεις: 1€
 
ΑμεΑ/ Φοιτητές Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Φωτογραφίας & Κινηματογράφου/ Υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ.Α./ Δημοσιογράφοι/ Ξεναγοί/ Οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία/ Κάτοχοι κάρτας ICOM-ΥΠ.ΠΟ.Α.-ανεργίας: δωρεάν

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021