Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Λάμπρος Ψυρράκης έκθεση "Επαυξημένη ζωγραφικότητα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Λάμπρος Ψυρράκης έκθεση "Επαυξημένη ζωγραφικότητα"

0.0
Περιγραφή
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου πραγματοποιεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 8.30 το βράδυ τη δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Λάμπρου Ψυρράκη. 

Ο Λάμπρος Ψυρράκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Μαθηματικά και Ζωγραφική στο ΑΠΘ και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, αποφοίτησε με Master of Fine Arts από το Πανεπιστήμιο Middlesex University του Λονδίνου. Το 2005 εκλέχθηκε λέκτορας ζωγραφικής στη σχολή καλών τεχνών του ΑΠΘ, στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, και από το 2018 είναι αναπληρωτής καθηγητής στην ίδια σχολή. Από το 1997 έχει πραγματοποιήσει 12 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πάνω από 50 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Στην πρόσφατη έρευνά μου, με τίτλο Επαυξημένη Ζωγραφικότητα,
θα μπορούσα να την ονομάσω και Θορυβώδη Παραστατικότητα, χρησιμοποιώ την επιφάνεια στήριξης, το χαρτί ή τον καμβά, με την έννοια του σχεδίου, αφήνοντας τη ζωγραφική χειρονομία σε ένα ρευστό, καθαρό λευκό, ανέγγιχτο χώρο. Η ποιότητα του υφανθέντος καμβά ή του κόκκου του συγκεκριμένου χαρτιού ενσωματώνεται στο έργο, παραπέμποντας τον γνώστη της ιστορίας της τέχνης στον "αιωρούμενο σουπρεματισμό" του Καζίμιρ Μαλέβιτς γύρω στο 1915. Επομένως, αυτή η στάση οριοθετεί το έργο στο σημείο καμπής της ζωγραφικής και του σχεδίου. Από άποψη μορφής, υπάρχουν δύο παράλληλα στοιχεία, ένα αφηρημένο μοτίβο, με αναφορά στα ηρωικά μη αναπαραστατικά κινήματα της δεκαετίας του '50 και μια εικονιστική σκηνή, συρικνωμένη σε μικρογραφία."
Λάμπρος Ψυρράκης 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020