Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μουσική

Κύκλος Μπετόβεν με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Κλασική μουσική - Όπερα

Κύκλος Μπετόβεν με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

0.0
Περιγραφή
• Κομμός B’, για ορχήστρα ("Θρήνος για τον Μόρτον")
O συνθέτης, μαέστρος και μουσικοπαιδαγωγός Θεόδωρος Αντωνίου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του. Το έργο Κομμός Β’, που ξεκινά με την πρώτη φράση ενός ηπειρώτικου μοιρολογιού, γράφτηκε το 1996 με αφορμή τον θάνατο του Αμερικανού συνθέτη, μαέστρου και πιανίστα Morton Gould. Παρουσιάστηκε έναν χρόνο αργότερα από τον συνθέτη και μαέστρο Lukas Foss, ο οποίος είχε προτρέψει τον Αντωνίου να γράψει το έργο, αλλά και να επιλέξει την ίδια ενορχήστρωση με την 7η Συμφωνία του Μπετόβεν, με την οποία έκλεινε το πρόγραμμα της συναυλίας.

• Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54
Το Κοντσέρτο για πιάνο του Ρόμπερτ Σούμαν γράφτηκε αρχικά ως Φαντασία για πιάνο, μετά από σχετική επιθυμία της συζύγου του Κλάρας. Αργότερα εξελίχτηκε σε κοντσέρτο και έκανε πρεμιέρα με αυτή τη μορφή από τον Μέντελσον στη Λειψία. Έκτοτε κατέχει εξέχουσα θέση στο διεθνές ρεπερτόριο. Από το λυρικό και νοσταλγικό ύφος του πρώτου μέρους καταλήγει σε μία χειμαρρώδη έκφραση ευτυχίας, περνώντας ενδιάμεσα από έναν ρομαντικό διάλογο του πιάνου με την ορχήστρα.

• Συμφωνία αρ. 8 σε φα μείζονα, έργο 93
Η 8η Συμφωνία είναι η πλέον σύντομη από τις συνολικά εννιά του Μπετόβεν. Χαρακτηρίζεται από τρυφερότητα και δροσερή διάθεση, που έρχεται σε αντίθεση με τα συναισθήματα του δημιουργού της τον καιρό που την έγραφε, αποτελώντας ίσως μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη. Παρά τη μικρή διάρκεια του έργου, ο Μπετόβεν καταφέρνει να συμπεριλάβει μέσα σε αυτό όλη την εξέλιξη της συμφωνικής μουσικής ως τότε.

Συντελεστές
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
Πιάνο: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Αίθουσα: Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Δείτε που παίζεται (1)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
25ης Μαρτίου και Παραλία Τηλέφωνο: 2310895800

Εισιτήρια

15€ 
10€
5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)
Προπώληση εισιτηρίων: Αίθουσα ΚΟΘ ‘Σ. Μιχαηλίδης’, Λ. Νίκης 73 
Ηλεκτρονική Προπώληση εδώ

Η ημερομηνία έναρξης προπώλησης και ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020