Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
"Greek Marble Initiative"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Greek Marble Initiative"
0.0
Περιγραφή
Το Myrό Antiques House και η Myrό Gallery σας προσκαλούν στα εγκαίνια της μεγαλύτερης ομαδικής έκθεσης σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο και μπρούντζο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα σε γκαλερί, αυτή της Greek Marble Initiative την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 20.00.

Η έκθεση θα παρουσιάσει πάνω από 70 γλυπτά σε μάρμαρο αλλά και μπρούντζο που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτή την έκθεση στην Θεσσαλονίκη από 27 Έλληνες και ξένους γλύπτες που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο διεθνές συμπόσιο σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο που οργάνωσε το Myrό Antiques House το καλοκαίρι του 2013 στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν διεθνή ονόματα της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες. Πρόκειται για τους: Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Θάνο Καρώνη, Παρασκευά Μάγειρα, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Γιώργο Ηλιόπουλο, Οδυσσέα Τοσουνίδη, Γιάννη Μπίζα, Μαρία Χαλβατζή, Στράτο Πάλλα, Γιώργο Κικώτη, Andrej Mitevski, Γιώργο Καλτσίδη, Vitaly Gnatyuk, Φίλιππο Καλαμάρα, Κωνσταντίνο Ιορδανάκη, Αντώνη Μαγκριώτη, Kamen Tanev, Ευσταθία Παπαργυρίου, Albena Mihaylova, Μαρία Σόφτση, Γιώργο Σπυριδόνωβ, Μιχαήλ Βουζουνεράκη, Γκέλα Κεσσίδη, Giorgie Cpajak, Sherry Tipton, Edward Fleming.

Παράλληλα με την έκθεση γλυπτικής, θα λάβει χώρα και έκθεση σχεδίου και ζωγραφικής του Χάρη Μητρούση. Ο ζωγράφος Χάρης Μητρούσης επισκέφτηκε κάμποσες φορές τις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στην διάρκεια του καλοκαιριού, όποτε σε αυτές λάμβανε χώρα το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, και έκανε μερικές δεκάδες “γρήγορα” σχέδια των γλυπτών την ώρα της δουλειάς τους, τα οποία ανέπτυξε αργότερα σε σειρά έργων. Αυτή η σειρά των έργων θα συνεκτεθεί με τα γλυπτά που παρήγαγαν οι γλύπτες της Πρωτοβουλίας για την έκθεση.

Η Greek Marble Initiative είναι μια πρωτοβουλία του Σταύρου Μυρωνίδη και των συνεργατών του με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γλυπτικού μαρμάρου σε όλο τον κόσμο, αλλά και την ενδυνάμωση της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο. Πολλοί διεθνώς καταξιωμένοι γλύπτες έχουν συνδεθεί με την Πρωτοβουλία, παράγοντας τόσο στο πλαίσιο του θερινού συμποσίου, και για την έκθεση, όσο και ανεξάρτητα, πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο, διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας διεθνούς συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί από την πρωτοβουλία.

Επισημαίνεται ότι στα εγκαίνια θα παραβρεθούν οι περισσότεροι γλύπτες, ενώ, παράλληλα με την έκθεση θα υπάρχουν και multimedia εγκαταστάσεις.

Τέλος, στα εγκαίνια της έκθεσης η γνωστή Αθηναία body painter Ελισάβετ Πέτρου, θα μεταμορφώσει ενώπιον του κοινού έναν άντρα και μία γυναίκα σε ζωντανά αγάλματα. Η δράση θα διαρκέσει 4 ώρες, ξεκινώντας στις 19.00 και καταλήγοντας στις 23.00.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017