Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

0.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
"Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση"

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1996. Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 με κεντρικό θέμα "Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση", προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:

• Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 - Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης | Διεθνές εικαστικό project: Μαρία Παπατζέλου "Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα"

• Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 - Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού με την τεχνική χαρτοδιπλωτικής origami

Online δράσεις
Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και από την ιστοσελίδα του ΑΜΘ κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω οn line δράσεις - παρουσιάσεις:

• Ψηφιακή έκθεση με έργα των συμμετεχόντων στη δράση "Κατασκευάζω χάρτινο πουλί με την τεχνική origami".
Στην ιστοσελίδα του ΑΜΘ (https://www.amth.gr/news/menoyme-spiti-kai-diaskedazoyme-paizontas) παρουσιάζεται ο τρόπος κατασκευής ενός χάρτινου πουλιού με κινούμενα φτερά με την τεχνική χαρτοδιπλωτικής origami.

• Θεματικές ξεναγήσεις: 
- Θεματική ξενάγηση από τον επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. κ. Άρη Κατσιλάκη στην περιοδική έκθεση με τίτλο "Ευρήματα-Findings". Τα έργα, που µοιάζουν να ήρθαν στο φως από µία µελλοντική ανασκαφή, αποδίδουν γλυπτικές φόρμες που συμπλέκουν φυσικές μορφές (φυτά, κουκούλια, καρπούς) με απολιθώματα και ζωτικά ανθρώπινα όργανα, βιομηχανικά αντικείμενα και κατάλοιπα, εργαλεία, νάρκες βυθού και αντιασφυξιογόνες μάσκες, δημιουργώντας μία εικαστική πρόταση στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας
- "Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα", παρουσίαση του διεθνούς εικαστικού project μέσα από το βλέμμα του σκηνοθέτη και φωτογράφου Σταύρου Παρχαρίδη και τον λόγο της εικαστικού και συγγραφέα Μαρίας Παπατζέλου.

• Διαδικτυακή προβολή της μουσικής εκδήλωσης "Επιστρέφοντας στην κανονικότητα...πολύ σχολαστικά." που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020