Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εργαστήριο Arte Útil με την Τania Bruguera

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εργαστήριο Arte Útil με την Τania Bruguera

0.0
Περιγραφή
Το πρόγραμμα LABattoir υποδέχεται την εμβληματική καλλιτέχνιδα της πρακτικής του Art for Social Change (τέχνη για την κοινωνική αλλαγή), Tania Bruguera.

Εδώ και 25 χρόνια, η Tania Bruguera δημιουργεί δράσεις και εγκαταστάσεις που αφορούν στην κοινωνία και εξετάζουν τη φύση των δομών πολιτικής εξουσίας και την επίδρασή τους στη ζωή των πολιτών. Η έρευνά της επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή πολιτική ζωή, καθώς και στην μετατροπή της κοινωνικής επιρροής σε πολιτική αποτελεσματικότητα. Τα μακροχρόνια project της αποτελούν εντατικές παρεμβάσεις που κριτικάρουν και σχολιάζουν τη θεσμική δομή της συλλογικής μνήμης, της εκπαίδευσης και της πολιτικής. Τα έργα της συχνά παρουσιάζουν τις κοινωνικές επιρροές των πολιτικών δυνάμεων και εκθέτουν παγκόσμια ζητήματα, όπως η εξουσία, η μετανάστευση, η λογοκρισία και η καταπίεση μέσα από συμμετοχικά έργα που μετατρέπουν τους "θεατές" σε "πολίτες".

Δημιουργώντας προτάσεις και αισθητικά πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσαρμοστούν από άλλους, η καλλιτέχνις αυτοπροσδιορίζεται περισσότερο ως μυητής παρά ως δημιουργός των έργων της. Συχνά συνεργάζεται με διαφορετικούς φορείς και άτομα, προκειμένου το έργο της να ολοκληρώνεται όταν υιοθετείται και εξελίσσεται από άλλους.

Μέσα από το εργαστήριό της στο LABattoir, η Tania Bruguera θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην έννοια της Arte Útil, όπως η ίδια χαρακτηρίζει την πρακτική της που στα Ελληνικά αποδίδεται ως "χρήσιμη τέχνη", προτείνοντας τρόπους με τους οποίους η τέχνη μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό μηχανισμό ή εργαλείο για την κατάδειξη πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων.
  
Μέσα από τη μελέτη του διαρκώς μεταβαλλόμενου ρόλου της σύγχρονης τέχνης, το εργαστήριο θα εξετάσει τα στοιχεία της πρακτικής της Αrte Útil, όπως η θεσμική κριτική, η χρήση του ενεργού υπερρεαλισμού, η αναφορά στην α-νομιμότητα, η αναζήτηση λύσεων και ευεργετικών αποτελεσμάτων, η διασταύρωση με άλλους τομείς, και η διερεύνηση τρόπων δημιουργικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να παρουσιαστούν παραδείγματα από το αρχείο και το λεξικό της Arte Útil, καθώς και η έρευνα πεδίου, προκειμένου να γίνει σύνδεση της πρακτικής της με συναφή project και σημεία στην πόλη.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Δηλώστε συμμετοχή στο www.labattoir.org.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020