Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας "Feeling Myself"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας "Feeling Myself"

0.0
Περιγραφή
Η έκθεση με τίτλο "Feeling Myself" στον καινούργιο χώρο της Gallerie Mikrou στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει το πρόσφατο φωτογραφικό έργο της Σοφίας Δαρμουσλή και ένα μέρος των illustrations της Lex Pan. 

Και οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους τα ανθρώπινα συναισθήματα και τον τρόπο που αυτά εκφράζονται στην καθημερινότητά μας. Στην συγκεκριμένη έκθεση μοιράζονται έναν κοινό στόχο για την εξερεύνηση της γυναικείας ευχαρίστησης και επιθυμούν μέσα από την χρωματική αντίθεση του έργο τους να μεταδώσουν τα δυνατά συναισθήματα που πηγάζουν από τη γυναικεία απόλαυση καθώς και την εσωτερική ικανοποίηση του να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην ευχαρίστηση του σώματός μας.

Η αυτοϊκανοποίηση τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες μπορεί να είναι μια πράξη αυτοαγάπης. Παρόλ’ αυτά, επειδή οι γυναίκες ανατρέφονται ώστε να ευχαριστούν τους ανθρώπους γύρω τους, η δικιά τους ικανοποίηση έρχεται συχνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτός είναι ο λόγος που η Lex και η Σοφία επέλεξαν η έκθεση να επικεντρώνεται στη γυναικεία απόλαυση. Η πρόσβαση στην ευχαρίστηση στο σώμα μας, γίνεται πολιτική όταν το κοινωνικό σύστημα είναι κατασκευασμένο με τρόπο που ντροπιάζει και στιγματίζει τη γυναικεία ικανοποίηση. Στο παρελθόν, η πλειονότητα των πολιτισμών είχαν θέσει ως προτεραιότητα τους τον έλεγχο της σεξουαλικής δραστηριότητας των γυναικών, με ορισμένους να εξακολουθούν να το κάνουν ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν πολλές τοξικές πεποιθήσεις στην κοινωνία μας που μας κρατούν πίσω, που μας εμποδίζουν να βιώσουμε τα συναισθήματά μας, να αγκαλιάσουμε τα ελαττώματά μας, τις απολαύσεις μας, και αυτή είναι η κύρια αιτία που δυσκολευόμαστε να αγαπήσουμε αληθινά τον εαυτό μας. 

Eγκαίνια: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 20:00

Αναδημοσίευση από δελτίο Τύπου. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo