Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση φωτογραφιών "Ψυχή μου εσύ, Θεσσαλονίκη! Βασίλης Μποζίκης 1970-1980"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση φωτογραφιών "Ψυχή μου εσύ, Θεσσαλονίκη! Βασίλης Μποζίκης 1970-1980"

0.0
Περιγραφή
Οι τρέχουσες εκδηλώσεις έχουν είτε ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού. Παρακαλούμε αναζητήστε πιο μελλοντικές εκδηλώσεις.

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών από το Αρχείο του Βασίλη Μποζίκη, το οποίο η οικογένειά του δώρισε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση με τίτλο, "Ψυχή μου εσύ, Θεσσαλονίκη! Βασίλης Μποζίκης 1970-1980" θα ξεκινήσει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου). 

Η έκθεση με φωτογραφίες του Βασίλη Μποζίκη, ενός διακεκριμένου φωτορεπόρτερ της πόλης, προσπαθεί να εικονογραφήσει τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1970. Δρόμοι της πόλης, συνοικίες, διαδηλώσεις, πολυώροφες οικοδομές, παλαιότερες οικίες, παιδιά που παίζουν, ο μεγάλος σεισμός, εικόνες καθημερινές ή επίσημες που εστιάζουν στη στιγμή, σε εκείνο που περνά απαρατήρητο. Ο φακός μοιάζει να έχει σταθεί ως μάρτυρας, σε μια εποχή που η Θεσσαλονίκη πάλευε ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Όμως ο φωτογράφος φαίνεται σαν να χρησιμοποιεί τα γεγονότα για να μας προτείνει άγνωστες ή χαμένες ψηφίδες της πόλης. Οι φωτογραφίες του Βασίλη Μποζίκη δείχνουν μια πόλη που οι μεγαλύτεροι από εμάς θυμόμαστε με νοσταλγία.

Η έκθεση θα συνοδεύεται με τεκμήρια από την προσωπική και επαγγελματική ζωή του φωτογράφου.

Εγκαίνια δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Για την περιήγηση στην έκθεση είναι απαραίτητη η χρήση υγειονομικής μάσκας και οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις ομάδων έως οκτώ (8) ατόμων μπορούν να γίνονται μετά από επικοινωνία στα τηλέφωνα 2313-31.8710 και 8709.

Δείτε που παίζεται (0)

Use mask
ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
Safety Distance
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 2μ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo