Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Δωρήματα. Μικρές ιστορίες για νέα αποκτήματα"

Δωρεάν εκθέσεις

Έκθεση "Δωρήματα. Μικρές ιστορίες για νέα αποκτήματα"

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο "Δωρήματα: μικρές ιστορίες για νέα αποκτήματα", την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου". 

Στην έκθεση αυτή, παρουσιάζονται νέα αποκτήματα του Μουσείου, που περιήλθαν στις Συλλογές του τα τελευταία χρόνια, εντάσσοντάς τα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά το είδος, τη λειτουργικότητα, την ερμηνεία και την ιστορία που αυτά αφηγούνται. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οργανώνει περιοδική έκθεση με το έργο των δωρητών και χορηγών του. Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας το 2014, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την περιοδική έκθεση με τίτλο "Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ". 

Στα χρόνια που ακολούθησαν η συλλογή εμπλουτίστηκε με δωρεές ιδιωτών, αλλά και με αγορές του ίδιου του Μουσείου από ιδιώτες, νόμιμους κατόχους αντικειμένων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ιστορικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.
Χαρακτικά, εικόνες, αντικείμενα μικροτεχνίας, νομίσματα, αλλά και φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που τυχαίνουν ειδικού ιστορικού ενδιαφέροντος, μας δίνουν το έναυσμα για την αφήγηση και την πλοκή μικρών ιστοριών. 

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη της συναδέλφου Γεωργίας Παπαζώτου, αρχαιολόγου, Προϊσταμένης του Τμήματος Συλλογής Γλυπτικής, Ξυλογλυπτικής, Κεραμικής, Μικροτεχνίας, Νομισμάτων, Μουσαμάδων και Υφασμάτων του Μουσείου, η οποία έφυγε από κοντά μας αναπάντεχα τον περασμένο Ιούλιο. Η Γεωργία είχε αναλάβει αρχικά την επιμέλεια της έκθεσης, της οποίας ολοκλήρωσε το μουσειολογικό σκεπτικό και την επιλογή του υλικού.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 αναστέλλεται η λειτουργία του χώρου μέχρι 14 Ιουνίου.
Ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό 15 Ιουνίου.  

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινά 08:00 - 20:00

12 Δεκεμβρίου 2019 - 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020