Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εγγραφές σε Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης - Εργαστήριο Αφηγητών

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
αφήγηση (Διάφορα)
αφήγηση (Διάφορα)

Εγγραφές σε Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης - Εργαστήριο Αφηγητών

0.0
Περιγραφή
Το Εργαστήριο Αφήγησης & Έκφρασης με τη Ροδάνθη Δημητρέση, για ένατη συνεχή χρονιά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, υποδέχεται τα νέα μέλη.

Ένας χώρος αφιερωμένος στο άκουσμα παραμυθιών, την ανταλλαγή ιστοριών, πληροφοριών, εμπειριών. Η διαδικασία ομαδική και ατομική ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα, να ακολουθήσει ο καθένας, το δικό του ρυθμό για να προσεγγίσει και να βιώσει την πράξη της αφήγησης

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα εξερευνήσουμε ερωτήματα και θέματα γύρω από το παραμύθι και την αφήγηση, όπως:
Τι είναι παραμύθι; Είναι "μαγικό"; Γιατί λέμε παραμύθια. Τι μας ωθεί να λέμε ιστορίες. Γιατί ο συμβολικός του λόγος δρα θεραπευτικά, λυτρωτικά.
Η σημασία της έκφρασης στην αφήγηση, της στάσης του σώματος, της κίνησης της φωνής και η σημασία του ρυθμού και της μουσικής του λόγου. Από το γραπτό στον προφορικό λόγο.Διαμόρφωση και δημιουργία προσωπικού προγράμματος αφήγησης (ρεπερτόριο).

Ο αφηγητής και η σχέση του με διαφορετικό κοινό, όταν η αφήγηση απευθύνεται σε ομοιογενές κοινό ή ανομοιογενές ηλικιακά, πολιτιστικής προέλευσης, γλώσσας.Προετοιμασία για αφήγηση μπροστά σε κοινό που οργανώνουμε για όσους από την ομάδα το επιθυμούν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα παραμύθια, σε όσους ασκούν την τέχνη της αφήγησης και θέλουν να εμβαθύνουν, σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα παραμύθια ως εργαλείο (εκπαιδευτικοί, γονείς, εμψυχωτές ομάδων, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού και της ψυχικής υγείας) ή να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια ως αφηγητές.

Το πρόγραμμα είναι με τη μορφή 2 κύκλων. Κατά τη διάρκεια του 2ου κύκλου θα φιλοξενηθούν και άλλοι αφηγητές με μακρόχρονη πορεία επίσης στο χώρο της αφήγησης. Το πρόγραμμά τους θα ανακοινωθεί εγκαίρως για δηλώσεις συμμετοχής.

Διάρκεια: Οκτώβριο- Μάϊο Διάρκεια: 56 ώρες. Δύο κύκλοι, από Οκτώβριο έως Μάϊο, 2 ώρες/ εβδομάδα.

Κάθε Τρίτη & ώρα 20:00-22:00

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Κόστος: 45€/ μήνα. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να εξοφλήσετε το μισό της συνδρομής ή το σύνολο της συνδρομής , η έκπτωση είναι 10% και 12% αντίστοιχα.
Για ανέργους συμμετοχή: 35€.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2310 266857, [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020