Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Bernd Schwarzer έκθεση ζωγραφικής "Europawerk - Ευρώπης Έργα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Bernd Schwarzer έκθεση ζωγραφικής "Europawerk - Ευρώπης Έργα"

0.0
Περιγραφή
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.00, στην Casa Bianca – Δημοτική Πινακοθήκη, η έκθεση έργων του Γερμανού Εικαστικού Bernd Schwarzer,
με τίτλο "Europawerk - Ευρώπης Έργα".

O Bernd Schwarzer είναι ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς καλλιτέχνες.
Γεννήθηκε στην Βαϊμάρη της Γερμανίας, το 1954. Το 1959, η οικογένεια του μετακόμισε στο Ντύσελντορφ, όπου ο πατέρας του εργάσθηκε ως γιατρός. Εκείνος ήταν που τον παρότρυνε σταθερά να ακολουθήσει την κλίση που είχε στη ζωγραφική και το σχέδιο, και η οποία έγινε φανερή από νεαρή ηλικία.
Σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Κολωνίας, τα έτη 1976-1984, με ενδιάμεση την παρακολούθηση, το 1978, διετούς προγράμματος, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντύσελντορφ, με καθηγητή τον Joseph Beuys. Επίσης, παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Κολωνίας, με ειδίκευση στις Τέχνες και το Σχέδιο.
Από το 1984, εργάζεται ως εικαστικός, στο Ντύσελντορφ, την Κολωνία και την Βαϊμάρη. Από το 2000 διδάσκει, ως επισκέπτης καθηγητής, στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών της Λευκορωσίας, στο Μινσκ. Από το 2003, πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις, και συμμετείχε σε ομαδικές, στην Γερμανία και διεθνώς. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία στην Γερμανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστρία, την Πολωνία, την Νότια Κορέα, και αλλού.

Μέσα από το έργο του, ο Schwarzer οραματίζεται -ακόμη και πριν αυτά συμβούν -και υποστηρίζει, πολιτικά και κοινωνικά θέματα και γεγονότα, όπως την ενοποίηση της Ευρώπης, την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, αλλά και τη στήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την παγκόσμια ειρήνη.

Η εκρηκτική τέχνη με τις ανάγλυφες επιφάνειες, τις προκλητικές αντιθέσεις, το παιχνίδι φωτός και σκιάς και μια μοναδική φωτεινότητα των χρωμάτων είναι τα χαρακτηριστικά της τέχνης του.

Ως άλλα σύμβολα, τα έργα του σχηματοποιούν την εκτίναξη γεωλογικών και πολιτικών δυνάμεων, που απελευθερώνεται από το εσωτερικό τους, με κυρίαρχα, τα χρώματα της Γερμανικής σημαίας και τα χρώματα της Ευρώπης.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo