Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά 2020

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά 2020

0.0
Περιγραφή
Ανακοίνωση: Ακυρώνονται στην Καλαμαριά οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης.

Ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι με μοναδικό προορισμό το κέφι και τη χαρά, ένα σχεδόν ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι, που θα κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, διοργανώνει ο δήμος καλαμαριάς την τσικνοπέμπτη, σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 με επίκεντρο την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από νωρίς το μεσημέρι, θα ξεκινήσει το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης, που έχει πάντα τη γνώριμη, γλυκιά γεύση της παράδοσης, και φιλοδοξεί με χαρούμενους σκοπούς να παρασύρει τους πολίτες που θα παραβρεθούν.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων "ανοίγει" στις 12 το μεσημέρι εκείνη την ημέρα, με ένα πενταμελές συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής ( κλαρίνο, κρουστά, σαξόφωνο, τρομπέτα και ακορντεόν) που θα παίζει έως και τις 14.00 στην συμβολή των δύο πεζόδρομων , Μεταμορφώσεως και Αργυρουπόλεως . Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λάκης Χατζούδης, Νίκος Βαρελάς, Μιχάλης Πιπέρκος, Δημήτρης Πανέλας και Ραφαήλ Σαμιγκούλιν.

Στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 12.30 μ.μ. υπό τους ήχους hip hop μουσικής και με συμμετοχή Dj .

Λίγο αργότερα, στις 5.30 το απόγευμα τέσσερα χορωδιακά σχήματα, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, του Συλλόγου Κουριωτών "Ο Ταξιάρχης", του Συλλόγου Αρετσούς-Δέρκων και του Συλλόγου Σαμίων, θα ξεκινήσουν τις Καντάδες από διαφορετικά σημεία των οδών Μεταμορφώσεως και Κομνηνών και θα καταλήξουν όλοι μαζί στην πλατεία.

Αμέσως μετά, από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει η latin μουσική και θα χορέψει η Σχολή Χορού "Dance Soul" , ενώ η ίδια μουσική θα συνεχιστεί για μια ώρα ακόμη από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς και θα χορέψει η Σχολή Χορού "dance Soul" και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου "ΚΑΛΛΙΣΤΗ" .

Το πρόγραμμα στην πλατεία θα συνεχιστεί από τις 8 έως τις 10 το βράδυ με συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Αλέκο Ζώρα (στο κλαρίνο) και τον Δρόσο Κουτσοκώστα (στο τραγούδι) και το Τετραμελές μουσικό σχήμα (λαούτο, βιολί, κρουστά και γκάιντα) το οποίο θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από τη Θράκη και τη Θεσσαλία.

Στον πεζόδρομο της Κομνηνών και στο ύψος της οδού Τριανταφυλλίδου τις ώρες 8 έως 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία ποντιακής μουσικής με τους Παναγιώτη Κογκαλίδη (στην ποντιακή λύρα), Σπύρο Τζιάτζιο (στα κρουστά), και τη Μελίνα Χατζηκαμάνου (στο τραγούδι) και θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια του Πόντου.

Στον πεζόδρομο Κομνηνών και στο ύψος της οδού Μεταμορφώσεως τις ώρες 8 έως 10 το βράδυ θα δοθεί συναυλία από την Πενταμελή Μπάντα Χάλκινων Πνευστών της οικογένειας Ασαρτζή, και θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας. Σε όλες τις βραδινές συναυλίες της παραδοσιακής μουσικής, συμμετέχουν και οι χορευτές του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Συνοικισμός Βότση
Παρόμοια εκδήλωση όμως θα γίνει στις 7.00 το βράδυ στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (Καππαδοκίας 29-31, δίπλα στο ΚΑΠΗ), στον συνοικισμό Βότση, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Συνοικισμός Ν. Κρήνης
Επίσης, μέσα σε κλίμα παράδοσης θα γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη και οι κάτοικοι στην περιοχή της Ν. Κρήνης. Στην αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου από τις 7.00 το βράδυ θα ξεκινήσει πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης "Αγία Παρασκευή" και του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου "Μπουμπουλίνα". 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017