Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

"Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα"

0.0
Περιγραφή
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης "Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: από τη Ρεντίνα στη Βελίκα" την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ "Κυριάκος Κρόκος".

Στην έκθεση παρουσιάζονται πέντε επιλεγμένες οχυρωμένες θέσεις από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία που συνδέονται μεταξύ τους επειδή έχουν ιδρυθεί, κατασκευαστεί, ή ανακαινιστεί κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α΄ (527-565). Πρόκειται για το κάστρο της Ρεντίνας, το διατείχισμα της Κασσάνδρειας, το κάστρο της Πύδνας, το κάστρο του Πλαταμώνα και το κάστρο της Βελίκας. Παρουσιάζεται επίσης και η πόλη της Θεσσαλονίκης, ως παράδειγμα τειχισμένης μητρόπολης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην επικοινωνία και τα δίκτυα των δρόμων που διαμορφώθηκαν μεταξύ των οχυρών αλλά και στις οικονομικές και τις εμπορικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Παράλληλα, αναδεικνύεται και η πορεία κάθε θέσης διαχρονικά. Επιπλέον, η έκθεση αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για το Μουσείο να αναδείξει σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας που φυλάσσονται στις αποθήκες του και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκτεθεί στο κοινό.

Συμμετέχουν με εκθέματα: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Συνεργαζόμενοι φορείς: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, Αρχιεπισκοπή Ραβέννας, Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (Deutsches Archäologisches Institut, Athen), Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη- Κέντρο έρευνας μάσκας 

Ημερομηνίες δωρεάν ξεναγήσεων: Πέμπτη 7, 14, 21, και 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017