Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Αφιέρωμα στον Χ. Σαββόπουλο "Aut viam inveniam aut faciam: Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Αφιέρωμα στον Χ. Σαββόπουλο "Aut viam inveniam aut faciam: Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε"

0.0
Περιγραφή
Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, ώρα 20:00, στην Casa Bianca, την έκθεση με τίτλο "Aut viam inveniam aut faciam, δηλαδή, ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε. Αφιέρωμα στον Χάρη Σαββόπουλο".

Ο Ιστορικός Τέχνης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Χάρης Σαββόπουλος, υπήρξε για πολλά χρόνια και συνεργάτης του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Με τα κείμενα και τις ιδέες του, υποστήριξε το έργο πολλών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών και συμπορεύτηκε μαζί τους στις διαδρομές της ελληνικής τέχνης των τελευταίων δεκαετιών. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης οργανώνει την έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του, παρουσιάζει τεχνοκριτικά κείμενά του και έργα καλλιτεχνών. 

Ο τίτλος της έκθεσης, "Aut viam inveniam aut faciam, δηλαδή ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε", είναι ο τίτλος που είχε χρησιμοποιήσει ο Χάρης Σαββόπουλος σε έκθεση νέων καλλιτεχνών το 2015, εισάγοντας το κείμενο της έκθεσης με τη φράση "Τα λόγια του Αννίβα, κατά τη γνώμη μου αποτυπώνουν το σημερινό διακύβευμα του νέου καλλιτέχνη, στο φαντασιακό του οποίου θα πρέπει να ανοικοδομήσει το νέο, το κατάλληλο σύστημα της σύγχρονης τέχνης μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει." 

Το αφιέρωμα στον Ιστορικό Τέχνης ολοκληρώνεται με μια ημερίδα-συζήτηση για το έργο του, στον ίδιο χώρο και σε συνδυασμό με την έκθεση, στην Casa Bianca. Στη συζήτηση θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Μήτρου | Διδάσκων στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Ψυχαναλυτής, Ξενής Σαχίνης | Εικαστικός, Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Έλλη Χρυσίδου | Εικαστικός
Συντονισμός-οργάνωση ημερίδας: Κωνσταντίνος Σαββόπουλος 

Εγκαίνια: 03/10 στις 20:00

Συνεργασία: Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων

Στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020