Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους Κρατικού Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Άλλες θεατρικές παραστάσεις, Σύγχρονο έργο, Κλασικό Έργο, Αρχαίο θέατρο, Μένουμε Σπίτι - Θέατρο, Φεστιβάλ Δάσους

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους Κρατικού Θέατρο Βορείου Ελλάδος

0.0
Περιγραφή
Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει ζωντανά στις σκηνές του ΚΘΒΕ και στην πόλη, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου 2022.

Παραγωγές και δημιουργοί από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και τη Γερμανία, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς του θεάτρου και παράλληλες δια ζώσης και ψηφιακές δράσεις, θα αποτελέσουν τη βάση ενός πλούσιου προγράμματος, με στόχο μια διευρυμένη πρόσληψη της θεατρικής πράξης.

Η καλλιτεχνική επιτροπή του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, που απαρτίζεται από τους Σάββα Πατσαλίδη (ομότιμο καθηγητή θεατρολογίας του Α.Π.Θ.), Πρόδρομο Τσινικόρη (σκηνοθέτη, δραματουργό, ηθοποιό) και Νίκο Καπέλιο (ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε.), επέλεξε καλλιτέχνες που έρχονται σε ρήξη με τις συμβάσεις, με τις κυρίαρχες θεατρικές δομές, παίρνουν ρίσκα και υλοποιούν τις ιδέες τους, κόντρα σε κάθε περιορισμό, τολμώντας, αναθεωρώντας, προτείνοντας.

Οι Agrupación Señor Serrano με την παραγωγή "The Mountain", έρχονται από την Ισπανία, χτίζοντας μια παράσταση γύρω από την έννοια της αλήθειας: Τι είναι η αλήθεια; Ένα σημείο στο οποίο πασχίζουμε να φτάσουμε ή μια συνεχής δύσβατη πορεία προς το άπιαστο;

Η "Julia" της βραβευμένης με Χρυσό Λέοντα για το Θέατρο, το 2022, σκηνοθέτιδας Christiane Jatahy από τη Βραζιλία, βασισμένη στη "Δεσποινίδα Τζούλια" του Αύγουστου Στρίνμπεργκ, προκαλεί με την καινοτόμα προσέγγιση του νατουραλισμού στο σήμερα και διαπραγματεύεται, πέρα από τη θεματική του φύλου, ζητήματα ταξικά καθώς και φυλετικά. Μέσα από τον μοναδικό τρόπο, με τον οποίο η σκηνοθέτιδα ενσωματώνει κινηματογραφικά στοιχεία και προβολές στον δραματουργικό ιστό της παράστασης, αποκαλύπτει τη δική της ξεχωριστή ματιά στη θεατρική πράξη.

Το "Jukebox Thessaloniki" είναι μια site specific performance με τη συμμετοχή ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε., υπό την καθοδήγηση της γνωστής γαλλικής πειραματικής ομάδας Encyclopédie de la parole, που μελετά τα είδη των λόγων που αρθρώνονται μέσα σε συγκεκριμένα πολιτιστικά συμφραζόμενα.

Στη λογική της Autoteatro performance, το "The Quiet Volume"* και τo "Not to Scale" των Ant Hampton και Tim Etchells θα προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία συμμετοχικής δημιουργίας, κατά την οποία το κοινό, φορώντας ακουστικά και ακολουθώντας οδηγίες, θα περιπλανηθεί σε νέα μονοπάτια συνάντησης με τον εαυτό και με τον Άλλο.

Η ελληνική εκδοχή του "The Quiet Volume" δημιουργήθηκε, κατόπιν ανάθεσης, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Ιανουάριο 2020, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης και ηθοποιός Boris Nikitin γράφει και παρουσιάζει την μονολογική performance "Attempt on Dying", που έρχεται από την Ελβετία και αποτελεί μια αποτύπωση των υπαρξιακών προβληματισμών του σύγχρονου ανθρώπου.

Το έργο "Δεσμώτης" / "Gefesselt" της Νατάσας Σίδερη, που έλαβε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού MYTHOS?!, που υλοποιήθηκε σε μια διεθνή συνεργασία του Κ.Θ.Β.Ε. με το θέατρο του Regensburg, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, διαδικτυακά, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του στη Γερμανία. Παράλληλα, οι συντελεστές της παράστασης θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας ανοιχτής παρουσίασης και συζήτησης με το ελληνικό κοινό.

Συζητήσεις με θεωρητικούς του θεάτρου αλλά και τους ξένους καλλιτέχνες θα πραγματοποιούνται για κάθε μία από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και το αναλυτικό τελικό πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα on.ntng.gr.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Δείτε που παίζεται (4)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (4)
4 στην περιοχή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εισιτήρια

Για τις παραστάσεις:
• "The Mountain" και "Julia"
Κανονικό: 12€
Φοιτητικό / Άνω των 65 / Ομαδικό (10 άτομα) / Δάσκαλοι / Kαθηγητές: 10€
• "Attempt on Dying" και "Jukebox Thessaloniki"
Κανονικό: 10€
Φοιτητικό / Άνω των 65 / Ομαδικό (10 άτομα) / Δάσκαλοι / Kαθηγητές: 8€
• "The Quite Volume" και "Not to Scale"
Κανονικό: 7€
Φοιτητικό / Άνω των 65 / Ομαδικό (10 άτομα) / Δάσκαλοι / Kαθηγητές: 5€

Υπόλοιπα: Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες - κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200, στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ
και στο viva.gr

Ωράριο λειτουργίας:
• Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα - Παρασκευή, 8:15 - 21:30
• Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθ. Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη): Δευτέρα - Παρασκευή, 8:15 - 16:15
• Πλατεία Αριστοτέλους: Τρίτη - Σάββατο, 11:00 - 19:00
• Θέατρο Δάσους: Τις μέρες των παραστάσεων δύο ώρες πριν την έναρξη 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo