Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Gilda Frumkin έκθεση ζωγραφικής "Το Ανθρώπινο Πέρασμα"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Gilda Frumkin έκθεση ζωγραφικής "Το Ανθρώπινο Πέρασμα"

0.0
Περιγραφή
Η έκθεση ζωγραφικής "To Ανθρώπινο Πέρασμα" της Gilda, μετά από την επιτυχημένη πορεία της στις Σπέτσες τον περασμένο Ιούλιο, ταξιδεύει στη Σαντορίνη και φιλοξενείται από 17 έως 28 Αυγούστου 2022 στην Εστία του Πύργου Καλλίστης.

"Το Ανθρώπινο Πέρασμα" της Gilda: Ένα λυρικό, μπεκετικό τοπίο

"To Ανθρώπινο Πέρασμα" είναι ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος για το σώμα της Gilda", σημειώνει η επιμελήτρια της Έκθεσης και εικαστικός Γεωργία Τρούλη. "Εκεί βρίσκουμε την αφήγησή της συμπυκνωμένη, πάντα έτοιμη να μιλήσει, μερικές φορές αντιστέκεται δυνατά σαν πλεγμένη μάζα. Γνωρίζει το πέρασμα των ανθρώπων, υπονοεί τη μελλοντική τους πορεία, τα ίχνη που αφήνει πίσω μια στιγμή στο χρόνο. Στη συνέχεια, φτάνει ως φωτογράφος έτοιμος να συλλέξει και να απομονώσει υπολείμματα και έγγραφα. Τεχνικά, τα συνομολογεί και τα απεικονίζει ευλαβικά. Ο θεατής στέκεται ατενίζοντας και ακούγοντας τη μοναξιά των εικόνων της, υφαίνοντας τις δικές του αφηγήσεις. Στο "Ανθρώπινο Πέρασμα" η ανθρώπινη μορφή παραμένει απούσα. Σε ένα λυρικό και ίσως και "μπεκετικό" τοπίο, κάτι λείπει, υπονοείται ενώ αναμενόταν. Κυρίως, η ανθρώπινη παρουσία.
Παρόλα αυτά, ο ζωγράφος παραμένει εκεί, "κρυμμένος πίσω" ή ατενίζοντας εξαντλητικά. Εξαντλώντας τον εαυτό της μέσα από το άγγιγμα, παρατηρώντας ποιητικά τον χώρο, διαθέτοντας τον χρόνο, για όλα όσα θα έρθουν, για όλα όσα μπορεί να πέρασαν ακάλεστα, για όλα όσα εκτιμάται, σαν τρεμόπαιγμα του "Ανθρώπινου Περάσματος", αποτυπωμένο στη μνήμη. Αυτοδίδακτη και τρυφερή αλλά με θέληση από πέτρα, εργάζεται διαρκώς για να κατακτήσει τα μέσα έκφρασης και το δικό της ιδίωμα. Στην έκθεση "To Ανθρώπινο Πέρασμα", η Gilda μοιράζεται ένα αντανακλαστικό έργο υψηλής αισθητικής απόλαυσης, επιτρέποντας πολλαπλές και ευέλικτες χρήσεις και εμπειρίες από τον θεατή.
Γεωργία Τρούλη, Visual Artist-Curator

Επιμελήτρια Έκθεσης: Γεωργία Τρούλη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χαρά Παλαιολόγου (αφιερωμένη στην μνήμη της μητέρας της Αντωνία)

Χώρος: Εστία Πύργου Καλλίστης, Σαντορίνη

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo