Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΡΟΔΟΣ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Μανώλης Πέντες έκθεση ζωγραφικής "Chroma"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
αγιογραφία (Εκθέσεις)

Μανώλης Πέντες έκθεση ζωγραφικής "Chroma"

0.0
Περιγραφή
Ο ζωγράφος Μανώλης Πέντες, γεννήθηκε και ζει στην Πάτμο. Αυτοδίδακτος, με θητεία στην τοπιογραφία και την αγιογραφία, έχει προσχωρήσει στην αφαίρεση χρησιμοποιώντας ως κυρίαρχο εκφραστικό του μέσο το χρώμα.

[...]
Χρησιμοποιεί το χρώμα συχνά με σπάτουλες ή το αφήνει να τρέξει στον καμβά ρευστό. Σε μερικά έργα αφαιρεί τις επάνω στρώσεις για να εμφανιστούν οι προηγούμενες και δημιουργεί υφές με υλικά που προσθέτει στο χρώμα ή απευθείας στον μουσαμά. Πότε τα έργα του ηχούν χαμηλότονα και διακριτικά πότε εκκωφαντικά και λαμπερά. 

Οι αναζητήσεις του εκτός από την χρήση του ίδιου του χρώματος περιλαμβάνουν και άλλες τεχνικές. Τον συγκινούν για παράδειγμα τα σκουριασμένα μέταλλα και η αλλοίωση που φέρνει ο χρόνος πάνω τους αλλά και άλλα οργανικά και μη υλικά που βρίσκει στο περιβάλλον του στην Πάτμο. 

Ξεκίνησε μόλις το 2016 με την μη παραστατική ζωγραφική και έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις σε Πάτμο, Βρυξέλλες, Μύκονο και Ρόδο ενώ έχει αποσπάσει βραβεία σε ομαδικές.[...]

Η έκθεση θα στεγαστεί στο Κατάλυμα της Γαλλίας, Οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου από τις 13 έως τις 29 Ιουλίου και είναι συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Προξενείου της Ρόδου.

Εγκαίνια: 13 Ιουλίου 2019 ώρα 20:00.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020