Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΠΑΤΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

snfccAtHome Παραβάσεις: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της (Ηχογραφημένη ανάγνωση)

Μένουμε Σπίτι - Θέατρο
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

snfccAtHome Παραβάσεις: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της (Ηχογραφημένη ανάγνωση)

0.0
Περιγραφή
Ακούστε εδώ την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του διηγήματος την Κυριακή 24/05, στις 20.30.

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Τον Νοέμβριο του 2018, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Αργυρώς Χιώτη, οι Παραβάσεις παρουσίασαν τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα και εκπρόσωπο του μαγικού ρεαλισμού. Ένας αυθεντικός παραμυθάς που αποτύπωσε με τη γλαφυρή του γλώσσα την ομορφιά, αλλά και την τραγωδία της Λατινικής Αμερικής. Το διήγημα Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της αποτελεί ένα από τα πιο μεστά και σπουδαία έργα του Μάρκες, μια τραγική ανθρώπινη ιστορία, αλλά και μαγική παραβολή για την κατάχρηση εξουσίας και την κοινωνική αδικία.

Η Ερέντιρα είναι ένα όμορφο κορίτσι που βιώνει μυστικιστικά οράματα. Όταν από ένα ατύχημα το σπίτι της γιαγιάς της πιάνει φωτιά και καταστρέφεται, η γιαγιά της την εκδίδει ώστε να αποζημιωθεί για την καταστροφή. Η Ερέντιρα κάνει πλούσια τη γιαγιά της, αλλά μέσα από τα οράματά της καταφέρνει τη λυτρωτική της διαφυγή.

Ευχαριστίες στους:
Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος, βιολοντσέλο
Φαίδων Μηλιάδης, βιολί

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΠΑΤΡΑ

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021