Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΠΑΤΡΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Παναγιώτης Παπαδόπουλος έκθεση ζωγραφικής "In | Out of the Box"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Παναγιώτης Παπαδόπουλος έκθεση ζωγραφικής "In | Out of the Box"

0.0
Περιγραφή
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει το φθινοπωρινό της ξεκίνημα, φιλοξενώντας την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, με τίτλο In | Out of the Box, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art.

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

O Ανδρέας Σπυρούλιας, Αρχαιολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γράφει: "Στην ενότητα των έργων της έκθεσης του εικαστικού Παναγιώτη Παπαδόπουλου, με τίτλο In | Out of the Box μπορούμε, με την πρώτη ματιά, να αναγνωρίσουμε στοιχεία του προσωπικού ύφους του καλλιτέχνη, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, οι φόρμες και οι συνθέσεις των επιμέρους στοιχείων των έργων εισάγουν νέα χαρακτηριστικά που δείχνουν πως το προσωπικό αυτό ύφος δεν ομογενοποιεί την περιρρέουσα πραγματικότητα, παρά την ενσωματώνει δημιουργικά, αφήνεται να επηρεαστεί από αυτήν και, τελικά, μεταπλάθεται ολοένα. Γιατί, μορφή και περιεχόμενο δεν μπορούν να είναι ξεκομμένα, αλλά συνδιαλέγονται ώστε να γεννούν "ζωντανούς οργανισμούς" με δική τους υπόσταση.

Κέντρο είναι πάντα ο Σύγχρονος Άνθρωπος∙ γύρω του (και μέσα του), ένα φάσμα από αντικείμενα - σύμβολα, όλα εκείνα που τον περιορίζουν και, εντέλει, τον καθορίζουν. Η απεικόνιση δεν είναι μετωπική και η διάθεση δεν είναι προσωπογραφική, καθώς ζητούμενο εδώ είναι η ανίχνευση της λειτουργίας του Ατόμου μέσα σε αυτό που πασχίζει να δεχθεί ως φυσικό του περιβάλλον: τα κουτιά που έχουν ορίσει γι’ αυτό από τη γέννησή του οι Άλλοι (η κοινωνία, η οικογένεια, η θρησκεία, η επιστήμη και η τεχνολογία), οι δυσδιάκριτες άκρες τους και ο "επικίνδυνος" χώρος έξω από αυτά...".

Εγκαίνια: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 – 22:30.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021