Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Video Art Μηδέν: ενότητες βιντεοτέχνης online

Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Video Art Μηδέν: ενότητες βιντεοτέχνης online

0.0
Περιγραφή
3 ενότητες βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες κάθε μήνα για όσους αγαπούν τη βιντεοτέχνη ή για νέους φίλους που έχουν την περιέργεια να την ανακαλύψουν.

• Για τον μήνα Απρίλιο:
Το Video Art Μηδέν συνεργάζεται με το Α' Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, συμμετέχοντας στο ακαδημαϊκό project που υλοποιεί φέτος το εργαστήριο με θέμα "ARTificial Intelligence". Σε αυτό το πλαίσιο, το Video Art Μηδέν ετοίμασε μια ενότητα βιντεοτέχνης για προβολή στους φοιτητές του εργαστηρίου, την οποία μοιράζεται διαδικτυακά με όλους τους φίλους και το κοινό του φεστιβάλ, σε μια προσπάθεια να προβάλλονται έργα, να συνεχίζεται η εικαστική δραστηριότητα και ο καλλιτεχνικός διάλογος και να ανταλλάσσονται δυνατές εικόνες τέχνης στις πρωτόγνωρες μέρες απομόνωσης που διανύουμε λόγω του κορονοϊού.

Η ενότητα θα παραμείνει διαθέσιμη στο youtube μέχρι τέλος Απριλίου.

• Για τον μήνα Μάιο:
Συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις ενοτήτων βιντεοτέχνης online, το Video Art Μηδέν ανεβάζει, για το μήνα Μάιο, 3 νέες ενότητες βιντεοτέχνης στο κανάλι του στο youtube, με έργα από το πρόσφατο διεθνές ανοιχτό κάλεσμα του Μηδέν. Στόχος των online προβολών είναι να συνεχιστεί αμείωτη η διαρκής επικοινωνία καλλιτεχνών και κοινού και να διατηρηθεί ενεργός και ζωντανός ο διεθνής διάλογος για την τέχνη, εν μέσω μιας κρίσης που, ενώ μας απομονώνει, τελικά μας ενώνει σε παγκόσμιο επίπεδο.
- Just what is it that makes today's art so different, so appealing? // Επιμέλεια: Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου
- Εξομολογήσεις // Επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη
- Ελληνική v-performance & v-dance // Επιμέλεια Μαργαρίτα Σταυράκη

• Για τον μήνα Ιούνιο:
Το κοινό του Μηδέν απ’ όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει 3 νέες ενότητες βιντεοτέχνης και να απολαύσει συνολικά 22 επιλεγμένα έργα από γνωστούς και ανερχόμενους καλλιτέχνες από 14 χώρες. 
- Post Quarantine I, σε επιμέλεια της Μαρίας Μπουρίκα
- v-Dance ALWAYS, σε επιμέλεια της Μαργαρίτας Σταυράκη
- Above, σε επιμέλεια Όλγας & Γιούλας Παπαδοπούλου

• Για τον μήνα Ιούνιο:
Το online πρόγραμμα του Ιουλίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες βιντεοτέχνης, οι οποίες θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό από 1η έως 31 Ιουλίου 2020: Οφηλία (σε επιμέλεια Νίκου Ποδιά και Γιούλας Παπαδοπούλου), What matters (σε επιμέλεια Μαργαρίτας Σταυράκη), Eternal Return (σε επιμέλεια Όλγας Παπαδοπούλου) και Post Quarantine II (σε επιμέλεια Μαρίας Μπουρίκα).

• Για τον μήνα Αύγουστο:
3 διαφορετικές ενότητες βιντεοτέχνης θα μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι του Video Art Μηδέν και της βιντεοτέχνης από 1 έως 31 Αυγούστου 2020 στο κανάλι του Video Art Μηδέν στο youtube: μια ενότητα με έργα Ελλήνων δημιουργών με τίτλο Greece is a state of mind (σε επιμέλεια Γιούλας & Όλγας Παπαδοπούλου), μια "αυγουστιάτικη" ενότητα με τίτλο August sounds που εστιάζει στη μουσική και τη δημιουργική χρήση του ήχου (σε επιμέλεια Όλγας Παπαδοπούλου) και μια ενότητα που προσεγγίζει εικαστικά και κριτικά τον κόσμο των ΜΜΕ, με τίτλο Frontpage (σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Κωνσταντίνου Σταθόπουλου), η οποία παρουσιάζεται σε συνεργασία με την επιμελήτρια Εύα Μαραγκάκη (AxionArt) και το European Communication Institute (ECI). Επιπλέον, το κανάλι του Video Art Μηδέν στο youtube φιλοξενεί το συνεργατικό βίντεο που προέκυψε μέσα από ένα ιδιαίτερο διεθνές tele-video-performance project με τίτλο Forced Memories (σε επιμέλεια της Εμμανουέλας Βογιατζάκη Krukowski).

Οι ενότητες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Video Art Μηδέν στο youtube.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (16)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020