Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Antonio Canova: Άγαλμα του Φερδινάνδου Α΄, Βασιλιά των Δύο Σικελιών"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Antonio Canova: Άγαλμα του Φερδινάνδου Α΄, Βασιλιά των Δύο Σικελιών"

0.0
Περιγραφή
Συνεχίζονται τα Live Streaming από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με την εκδήλωση "Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Antonio Canova: Άγαλμα του Φερδινάνδου Α΄, Βασιλιά των Δύο Σικελιών".

Ένα έργο του ιταλού γλύπτη Canova (1757-1822). Πρόκειται για το άγαλμα του Φερδινάνδου του Α΄, βασιλιά των Δύο Σικελιών, ο οποίος αναπαριστάνεται ρωμαϊκή Minerva (θεά Αθηνά).

Ο Canova ζει σε μια εξαιρετικά ταραγμένη πολιτικά εποχή. Συνηθίζει να μεταμφιέζει τα διάσημα μοντέλα του (τον Ναπολέοντα, τη Μαρία-Λουΐζα, την Πωλίνα Μποργκέζε, τον Φερδινάνδο, κ.α.) σε θεούς, θεές και αλληγορικές ρωμαϊκές μορφές, ισορροπώντας ανάμεσα στην καλλιτεχνική ελευθερία και την προπαγάνδα, καθώς η αγαλματοποιία είναι η κατ’ εξοχήν πολιτική τέχνη. Στα αγάλματα αυτά "σκηνοθετεί" και αφηγείται μια ιστορία που ανταποκρίνεται στη δημόσια εικόνα του μοντέλου. Στην περίπτωση όμως του Φερδινάνδου-Minerva, ο ύψιστος βαθμός εξιδανίκευσης, που ξεπερνά ακόμα και το φύλο, αγγίζει το όριο της γελοιότητας. Το άγαλμα εξετάζεται ως ένα ακραίο σύμπτωμα της εξιδανικευτικής ποιητικής μεταφοράς του Canova. 

Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ

Εισηγήτρια: Δρ. Έφη Φουντουλάκη, ιστορικός τέχνης

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

5€

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021