Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Τα αρχεία της εποχής μας: Τίτος Πατρίκιος

Διαλεξεις - Σεμιναρια, Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις, Μένουμε Σπίτι - Διάφορα

Τα αρχεία της εποχής μας: Τίτος Πατρίκιος

0.0
Περιγραφή
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) εγκαινιάζει μια σειρά συνομιλιών με προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στόχος της νέας αυτής δράσης του ΜΙΕΤ είναι η καταγραφή των πολλαπλών όψεων της ελληνικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής μας.

Συνομιλητής τους, ο συγγραφέας, δημιουργός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

"Ποίηση χωρίς εμπειρίες δεν μπορεί να υπάρξει."
"Ο άνθρωπος και πλάθει την ιστορία και την υφίσταται."

Στην πρώτη συνάντηση, ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), μιλάει για τη ζωή και το έργο του και μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο κανάλι του ΜΙΕΤ στο YouTube.

Γιώργος Αρχιμανδρίτης: Συγγραφέας, δημιουργός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη (2008) και έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών (2010), καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών (2019) για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο. To Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού τον έχει ορίσει εντεταλμένο εκπρόσωπό του στη Γαλλία, αποδίδοντάς του τον τίτλο του Πρέσβη Πολιτισμού στο Παρίσι (2021).

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

21 Μαρτίου 2024 - 31 Μαρτίου 2025

Εισιτήρια

Πρόσβαση ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo