Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online Streaming "Δον Κιχώτης" Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Online Streaming "Δον Κιχώτης" Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού

0.0
Περιγραφή
"Δον Κιχώτης" από το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας του Παρισιού, στο Christmas Theater On Line!

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ο Δον Κιχώτης. Το 1959, σε ηλικία 21 ετών, ο Νουρέγιεφ έδωσε μια μοναδική παράσταση στο ρόλο του Μπαζίλιο με τα μπαλέτα Κίροφ (Μαριίνσκι) στο Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) που έμεινε στην ιστορία. Όταν επέλεξε να παραμείνει στη Δύση το 1961, αυτός έγινε ένας από τους λατρεμένους του ρόλους.

Στην δύση, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ χόρεψε πρώτη φορά τον Δον Κιχώτη το 1962 στη Νέα Υόρκη και πολλές ακόμα φορές μέχρι την πρώτη του απόπειρα να το χορογραφήσει, τέσσερα χρόνια μετά.
Ξαναδημιούργησε όλο το μπαλέτο, επινοώντας μια νέα χορογραφία για την Όπερα της Βιέννης το 1966, πάντα με αναφορές στην αρχική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και την μετέπειτα του Αλεξάντερ Γκόρσκι. Εκεί ήταν που ζήτησε από τον Τζον Λάνσμπερι να κάνει μια διασκευή στην μουσική του Μίνκους, ώστε να της δώσει έναν πιο ζωντανό χαρακτήρα. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία!

Το αναβίωσε το 1970 με το Μπαλέτο της Αυστραλίας και τον επόμενο χρόνο με το Μπαλέτο της Όπερας της Μασσαλίας. Ακολούθησαν το Μπαλέτο της Ζυρίχης το 1979 και το Μπαλέτο της Νορβηγίας το 1980. Το 1981 ήρθε η σειρά του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. Το 2017 επανήλθε στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και έμεινε μέχρι και τις μέρες μας.
Σε αυτή την χορογραφία συναντάμε πολλά κωμικά στοιχεία, εμπνευσμένα από την Κομέντια Ντελ Άρτε. Στα χέρια του Νουρέγιεφ ο Δον Κιχώτης γίνεται ακόμα πιο χαρούμενος, ακόμα πιο πολύχρωμος και ακόμα πιο εντυπωσιακός.
Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της χορογραφίας του Νουρέγιεφ, που η παραγωγή του με το Μπαλέτα της Αυστραλίας, έγινε ταινία το 1972 και αποτέλεσε πέρα από θεατρική και μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία.

Η υπόθεση του "Δον Κιχώτη" είναι γνωστή από το περίφημο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ένα από τα διασημότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο καλοσυνάτος Αλόνσο Κιχάνο, έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, παρασυρμένος από τα ανδραγαθήματά τους, αποκηρύσσει το παρελθόν του. Επιλέγει το όνομα Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα, παίρνει για υπηρέτη του και ιπποκόμο τον Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στα όνειρά του.

Δον Κιχωτης
Μπαλέτο με έναν πρόλογο και τρεις πράξεις βασισμένο σε ένα επεισόδιο του ομώνυμου βιβλίου του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες
Μουσική: Λούντβιχ Μίνκους σε διασκευή του Τζον Λάνσμπερι
Λιμπρέτο: Μαριούς Πετιπά
Χορογραφία: Ρούντολφ Νουρέγιεφ (με αναφορές στην αρχική χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και την μετέπειτα του Αλεξάντρ Γκόρσκι)
Σκηνικά: Αλεξάντρ Μπελιάεφ
Κοστούμια Έλενα Ρίβκινα
Φωτισμοί: Φιλίπ Αλμπάρικ
Με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Όπερας του Παρισιού
Μουσική διεύθυνση: Κέβιν Ρόουντς
Σολίστ:
Κίτρι: Ντόροθι Γκίλμπερτ – Κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (Danseuse Etoile)
Μπαζίλιο: Καρλ Πακουέτ – Κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (Danseur Etoile)

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης:
1. Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο)
2. Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας
3. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που έχετε επιλέξει
(Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο).
4. Παρακολουθείτε την παράσταση.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Τιμή κωδικού: 15€

Πληροφορείς 211 77 01 700
Προπώληση κωδικών: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021