Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online προβολή "Η Πύλη του Σκοταδιού"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Online προβολή "Η Πύλη του Σκοταδιού"

0.0
Περιγραφή
Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η πύλη του σκοταδιού" θα προβληθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 21:15 στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. 

Το ντοκιμαντέρ ιχνογραφεί την πολιορκία του Χάνδακα, την πιο μακρά σε διάρκεια πολιορκία στην ιστορία, η οποία διαδραματίστηκε κατά τον πέμπτο βενετοτουρκικό πόλεμο, τον 17ο αιώνα. Ένας Βενετσιάνος αξιωματικός, ένας Οθωμανός ταξιδιώτης, ένας κάτοικος της πόλης και ο ποιητής της Κρητικής Αναγέννησης M.Τ. Μπουνιαλής υφαίνουν μέσα από τη γραπτή μαρτυρία τους την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων. Οι εικόνες που αναδύονται καθρεφτίζουν το σύγχρονο Ηράκλειο (Χάνδακα), χωρίς κάποια πρόθεση ανασύστασης της εποχής με θεατρικά κοστούμια ή σκηνικά.

Συντελεστές:
Μανόλης Σφακιανάκης (Σκηνοθεσία-Σενάριο), Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης (Διεύθυνση φωτογραφίας), Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης (Μοντάζ), Λεωνίδας Χαρτοφύλακας (Ήχος), Λεωνίδας Χαρτοφύλακας, Πάνος Κερασιώτης (Μουσική),

Αφήγηση: Γιάννης Γιγουρτζής, Τασούλα Μαρκομιχελάκη, Αντώνης Περαντωνάκης, Μανόλης Σφακιανάκης 
Ηθοποιοί: Αντώνης Περαντωνάκης, Γιάννης Νερολαδάκης, Αντώνης Λαμπρινός, Ειρήνη Αφορδακού, Στέλιος Λαμπρινός, Ανδρέας Γουρνιανάκης, Κωνσταντίνα Αμανάκη, Γιώργος Παπουτσάκης, Ειρήνη Καράγιωργα.

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ "Κρήτη μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί" 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: "Έλα να σου δείξω κάτι" του πολιτιστικού καναλιού του Δήμου Ηρακλείου.

Την online πρεμιέρα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε εδώ.

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020