Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Online έκθεση "Νομισματική και αρχαιογνωσία. Από τις επαναστάσεις ως την Ένωση (1770-1913)"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Online έκθεση "Νομισματική και αρχαιογνωσία. Από τις επαναστάσεις ως την Ένωση (1770-1913)"

0.0
Περιγραφή
Ο αρχαιολόγος του ΑΜΗ Κλεάνθης Σιδηρόπουλος παρουσιάζει την περιοδική έκθεση που διοργανώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Δεκέμβριος 2021 - Απρίλιος 2022), στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η περιοδική έκθεση ήταν το αποτέλεσμα μιας εις βάθος "ανασκαφής" στα νομισματικά αποθέματα του ΑΜΗ και στα κρητικά αρχεία. Το όλο εγχείρημα φιλοδοξούσε να αποτυπώσει το αισθητικό και ιδεολογικό εποικοδόμημα που προκύπτει από τη χρήση των αρχαίων νομισματικών τύπων, στο εξαιρετικά ταραγμένο διάστημα από την πρώτη Επανάσταση της Κρήτης κατά του τούρκου κατακτητή (1770) έως την Ένωση με τη μητροπολιτική Ελλάδα (1913).

Στην παρουσίαση αποδίδεται μια συμπυκνωμένη, περιεκτική εικόνα της έκθεσης με το σκεπτικό, τη μεθοδολογία, και κάποια χαρακτηριστικά αντικείμενα, μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής των Επαναστάσεων. Επιλεγμένα εκθέματα, ιστορικοί χάρτες, εκδόσεις εποχής, έγγραφα και σφραγίδες παρουσιάζονται σε αντίστιξη με αρχαία νομίσματα από τις συλλογές του Μουσείου, τα οποία λειτούργησαν ως πρότυπα ή πηγή έμπνευσης για την αξιοποίηση των αρχαίων νομισματικών τύπων στην άμεση ή έμμεση υπηρεσία των Κρητικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα και της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας.

Δείτε το βίντεο:
Στη σελίδα του ΑΜΗ στο youtube εδώ.
Στην ιστοσελίδα του ΑΜΗ εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo