Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Λέσχη ανάγνωσης (διαδικτυακά) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: συζήτηση με τον Δημοσθένη Παπαμάρκο

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Λέσχη ανάγνωσης (διαδικτυακά) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: συζήτηση με τον Δημοσθένη Παπαμάρκο

0.0
Περιγραφή
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει διαδικτυακά τις συναντήσεις της και υποδέχεται την Κυριακή 9 Μάϊου στις 7 το απόγευμα τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο.

Τα μέλη της λέσχης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του "Γκιάκ" των εκδόσεων Πατάκη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος γεννήθηκε στη Μαλεσίνα Λοκρίδας το 1983. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα και comics. Η συλλογή διηγημάτων "Γκιακ" απέσπασε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών - Ιδρύματος Πέτρου Χάρη και το Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας του περιοδικού Αναγνώστης. Η τελευταία του δουλειά "Εξημέρωση" έχει θέμα την καταστροφή της Μιλήτου και τη σιωπή των Συβαριτών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ιστορίες ανομολόγητων πράξεων στην προφορική γλώσσα του ρουμελιώτικου ιδιώματος. "Γκιακ" θα πει αίμα, φυλή, δεσμός συγγένειας και φόνος για λόγους εκδίκησης. Οι ήρωες στα διηγήματα του Παπαμάρκου είναι στρατιώτες που πολέμησαν στη Μικρά Ασία και ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη και την καταστροφή. Όταν επιστρέφουν στον τόπο τους, τη Λοκρίδα, είναι οριστικά αλλαγμένοι. Αδυνατώντας να αντιληφθούν τις αλλαγές πάνω τους, αδυνατούν να προσαρμοστούν, με συνέπεια να γίνουν συγχρόνως θύματα και θύτες.

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις στην Facebook ομάδα εδώ ή μέσω μαιλ στο [email protected]

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021