Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου 2022 - online

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου 2022 - online

0.0
Περιγραφή
Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παρουσιάζει για τρίτη χρονιά τις "Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/ Días de Cine Hispanófono" στις 12-14 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την "Día de la Hispanidad/ Día del Respeto a la Diversidad Cultural" (Ημέρα της Ισπανοσύνης/ Ημέρα Σεβασμού της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας).

Κατά τη διάρκεια των "Ημερών Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/Días de Cine Hispanófono", θα παρουσιαστούν δύο Ισπανόφωνες ταινίες από το Μεξικό και το Περού μέσω διαδικτύου και απολύτως δωρεάν για όλη την Ελλάδα.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους 12-14/10 για συσκευές εντός της Ελλάδας.

Προβολές στο fecha.gr

Λίγα λόγια για την "Día de la Hispanidad/ Día del Respeto a la Diversidad Cultural" (Ημέρα της Ισπανοσύνης/ Ημέρα Σεβασμού της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας)

Με αφορμή την ανακάλυψη της Αμερικής στις 12 Οκτωβρίου 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο -ο οποίος πίστευε ότι είχε βρεθεί στις Ινδίες- γιορτάζεται η ημέρα αυτή στην Ισπανία με την ονομασία "Día de la Hispanidad" (Ημέρα της Ισπανοσύνης). Ο όρος Hispanidad, αντιπροσωπεύει το σύνολο των ισπανόφωνων λαών και πολιτισμών.

Στη Λατινική Αμερική, η ίδια ημέρα γιορτάζεται ως "Día del Respeto a la Diversidad Cultural" (Ημέρα Σεβασμού της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας) και εστιάζει στο σεβασμό της πολυμορφίας των πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής.

Οι ταινίες:
Λεόνα/Leona
Isaac Cherem, Μεξικό, 2018, 96’
Μια νεαρή Εβραία από την Πόλη του Μεξικού θα βρεθεί διχασμένη ανάμεσα στην οικογένειά της και τον άντρα που αγαπάει, επειδή αυτός δεν είναι Εβραίος. Αυτός θα της επιτρέψει να ανακαλύψει τον κόσμο έξω από τη φούσκα της κοινότητάς της, οδηγώντας την σε μια σημαντική μετάβαση στην ενήλικη ζωή της.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Ταξίδι στο Τιμπουκτού / Viaje a Tombuctú
Rossana Díaz Costa, Περού, 2014, 100’
Η Ana και ο Lucho είναι δύο έφηβοι που ζουν στο Περού. Η ιστορία του έρωτά τους και το πέρασμά τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αποκαλύπτουν τις αλλαγές που υπέστη αυτή η χώρα κατά τη δεκαετία του '80. Γι' αυτούς, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν εν μέσω της βίας και της έλλειψης ευκαιριών είναι η αγάπη τους, ένα είδος καταφυγίου του οποίου η πατρίδα είναι μια φανταστική χώρα που ονομάζεται Τιμπουκτού. Ωστόσο, η πραγματικότητα στην οποία ζουν θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσά τους για να καταρρίψει την ουτοπία τους.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (3)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2023
art&life logo