Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

"Ελλάδα 2021" Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Ελλάδα 2021" Δράσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση

0.0
Περιγραφή
Συνεχίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων και Εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" ή φέρουν το σήμα της.

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αυτές καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και περιλαμβάνουν εκθέσεις, εκδόσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις ιστορικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα και πολλά ακόμη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα εγκαίνια της εμβληματικής έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο "1821 πριν και μετά", η οποία καλύπτει με περισσότερα από 1.000 τεκμήρια τα έτη 1770 έως 1880. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή είναι, επίσης, η καταγραφή και παρουσίαση από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας των "Δέντρων της Επανάστασης", αιωνόβιων δέντρων με ηλικία μεγαλύτερη των 200 ετών.

Ενδεικτική της οικoυμενικότητας του εορτασμού είναι, εξάλλου, η συμμετοχή του London School of Economics μέσω της κοινότητας των Ελλήνων φοιτητών του, ενώ υπάρχουν και σημαντικές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών και έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τo webinar που διοργανώνει το Hellenic Innovation Network σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο τη Ελλάδας στην Βοστώνη για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη Δεδομένων.  

Αναλυτικά οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, ξεκινούν ή συνεχίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου εδώ.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021