Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
(C)ART&LIFE 2020
A
Μένουμε Σπίτι

Εικονική περιήγηση στην έκθεση "Οδύσσειες"

Μένουμε Σπίτι - Εκθέσεις

Εικονική περιήγηση στην έκθεση "Οδύσσειες"

5.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μας δίνει την δυνατότητα να περιηγηθούμε ψηφιακά την έκθεση "Οδύσσειες". 

Η έκθεση αφηγείται ιστορίες ανθρώπινες και ηρωικές, γνωστές και άγνωστες "Οδύσσειες", προσωπικές και συλλογικές. Αντικείμενα από όλες τις συλλογές του μουσείου και από όλες τις εποχές συνδέονται με το νήμα της διαχρονίας για να ιστορήσουν το "ταξίδι" της ζωής μέσα από τρεις θεματικούς άξονες:

• Το Ταξίδι παρουσιάζει τεκμήρια της αδιάκοπης αναζήτησης του ανθρώπου για πρώτες ύλες, γνώσεις και ιδέες. Το πολυποίκιλο φορτίο ενός νοερού πλοίου και οι μύθοι που συνόδευαν τα θαλάσσια ταξίδια των αρχαίων δημιουργούν ένα υπαινικτικό περιβάλλον περιπέτειας και γνώσης.

• Οι Ιθάκες είναι εμπνευσμένες από τον νόστο του Οδυσσέα και αφιερώνονται στις πατρίδες όλων των ανθρώπων. Οικουμενικές ιδέες και έννοιες σηματοδοτούνται με έργα που αποτυπώνουν τη συλλογική προσπάθεια των κοινωνιών για ανάπτυξη και ευημερία, αλλά και την αναγκαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να υπερβεί τη φθαρτότητά της.

• Στην Έξοδο έργα συμβολικά υποδηλώνουν τα ανώτερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος καλώντας τον καθένα από εμάς να παραλάβει τη σκυτάλη της δημιουργίας.

Τα εκθέματα λειτουργούν ως σύμβολα-σημεία που συμπυκνώνουν έννοιες και ιδέες. Οι διαχρονικοί συμβολισμοί τους ενισχύονται από τους στίχους των ποιητών, γεφυρώνοντας την αρχαιότητα με το σήμερα.

Η έκθεση σηματοδότησε τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του μουσείου το 2016 και παρουσιάστηκε από τις 4 Οκτωβρίου 2016 έως 24 Μαρτίου 2018.

Εικονική περιήγηση στην έκθεση εδώ.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021