Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΛΑΡΙΣΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

Ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του έργου "Ο Λάμπρος" Διονύσιος Σολωμός

Άλλες θεατρικές παραστάσεις, Μένουμε Σπίτι - Θέατρο, Δωρεάν θέατρο

Ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του έργου "Ο Λάμπρος" Διονύσιος Σολωμός

0.0
Περιγραφή
Η ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του έργου "Ο Λάμπρος", στο πλαίσιο της σειράς "Παραβάσεις: Το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ", ξεκινά την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου στις 19.00 εδώ.

H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Με τον Δ. Σολωμό ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ, για τη σεζόν 2018- 2019 ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μικρή φόρμα. Σε ένα ιδιότυπο λογοτεχνικό σαλόνι στον Φάρο, γνωστοί ηθοποιοί, με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου και της Αργυρώς Χιώτη, μοιράστηκαν με το κοινό διηγήματα μεγάλων συγγραφέων, μέσα από δραματοποιημένες αναγνώσεις και με τη συνοδεία σημαντικών μουσικών.

Τον Απρίλιο του 2019, οι Παραβάσεις παρουσίασαν τον "Λάμπρο", το αφηγηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, μια τραγική ιστορία γραμμένη σε έμμετρο στίχο και με φανερές επιρροές από τον ρομαντισμό. Ο Σολωμός ξεκίνησε να το γράφει το 1824, το δούλεψε αποσπασματικά, αλλά δεν το ολοκλήρωσε ποτέ.

Η υπόθεση: Ο Λάμπρος αποπλανά τη δεκαπεντάχρονη Μαρία. Ζουν μαζί 15 χρόνια και κάνουν τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και μια κόρη, τα οποία ο Λάμπρος εγκαταλείπει στο ορφανοτροφείο. Ο Λάμπρος πολεμά τον Αλή-Πασά. Συναντά την κόρη του και, δίχως να γνωρίζει ποια είναι, την ερωτεύεται. Όταν αποκαλύπτεται το τραγικό μυστικό, η κόρη αυτοκτονεί, η Μαρία τρελαίνεται, κι ο Λάμπρος ολομόναχος, με εφιαλτικές τύψεις, αυτοκτονεί. Τελικά, η Μαρία πέφτει κι αυτή και πνίγεται, προσπαθώντας να ξεφύγει σ' έναν πιο όμορφο κόσμο, "και βλέπει μέσα στα νερά καθάρια άλλος λάμπει ουρανός, άλλα κλωνάρια".

Αργυρώ Χιώτη, σκηνοθετική επιμέλεια
Γιάννος Περλέγκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ερμηνεία
Σοφία Λαμπροπούλου, κανονάκι

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΛΑΡΙΣΑ
Καθημερινά 00:00 - 23:59

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020