Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΛΑΡΙΣΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Παράλληλη Αφήγηση"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Παράλληλη Αφήγηση"

0.0
Περιγραφή
Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης "ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΦΗΓΗΣΗ. Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα".

Η συλλογή Δωρεών – Αγορών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, ιστορικά προηγείται αυτής του συλλέκτη-δωρητή της. Άρχισε να συστήνεται με την πρώιμη εκθεσιακή δραστηριότητα του Δήμου Λαρισαίων. Τα 210 έργα, τόσο από αγορές όσο και από δωρεές καλλιτεχνών αποτέλεσαν την βάση ανάπτυξης αυτής της δεύτερης παράλληλης σημαντικής Συλλογής, η οποία σήμερα απαριθμεί πάνω από 800 έργα.

Η έκθεση με τίτλο "Παράλληλη Αφήγηση", αναδεικνύει τα έργα της συλλογής που προέρχονται από αγορές-δωρεές και δημιουργεί ένα γόνιμο διάλογο με αυτά της επανασχεδιασμένης μόνιμης συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο "Επανασύνδεση". Η παρούσα έκθεση καταδεικνύει τον πλούτο της συλλογής της Πινακοθήκης, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής Ελλήνων καλλιτεχνών και αναπτύσσεται σε τρεις ενότητες: την Μνήμη, την Παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα.

Επιμελήτρια της έκθεσης κ. Μάγδα Κουμπαρέλου, ιστορικός τέχνης.

Εγκαίνια: 18 Μαΐου στις 20:00

Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (ICOM) 2019 με θέμα "Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης". 

Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017