Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΛΑΡΙΣΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς"

0.0
Περιγραφή
Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο αίθριο του ισογείου πρόκειται να εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς". Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου "Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα" και την επιμελείται ο κ. Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης.

Τα εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και οι φωτογραφίες του Αντώνη Γαλερίδη συνιστούν μια πρωτότυπη συλλογή, που συγκεντρώθηκε με πάθος και αγάπη, ταξινομήθηκε και καταγράφηκε με επιμέλεια και ακρίβεια – μια συλλογή που ενέχει τη σημαντικότητα ενός μοναδικού αρχείου τεκμηρίωσης και μελέτης της τοπικής ιστορίας. Οι επιχρωματισμένες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της συλλογής, συγκροτούν πολύτιμες εικονογραφικές μαρτυρίες, λειτουργούν ως ντοκουμέντα, αλλά και αντανακλάσεις ενός κόσμου που χάθηκε, ενός "νοσταλγικού" παρελθόντος. Γίνονται μοναδικά εργαλεία για να διατρέξουμε με το βλέμμα μας τον οικείο τόπο και τους ανθρώπους του, τα μνημεία και τα κτήρια, τους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες, να περιηγηθούμε στον χρόνο, να αναπλάσουμε τις όψεις του τοπίου μιας "άλλης" πόλης στις αρχές και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, να περιδιαβούμε το παλιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Πηνειού, να γνωρίσουμε τις μονές, τις εκκλησίες και τα τζαμιά, να "ταξιδέψουμε" στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Ραψάνη, τον Αμπελώνα και τα Φάρσαλα, τα Τέμπη και τα Αμπελάκια.

Εγκαίνια: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Ξενάγηση:
Ο Σύλλογος "Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα" σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα διοργανώνει ανοιχτή ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην έκθεση "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς" που φιλοξενείτε στο αίθριο του ισογείου του Μουσείου την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 12 μ.μ. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.

Παράλληλη εκδήλωση
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12 μ.μ.
Τιμητική εκδήλωση & ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς" στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα από τον Σύλλογο "Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα" και την Φωτοθήκη Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020