Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΛΑΡΙΣΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Αντιγόνη Καββαθά έκθεση ζωγραφικής "Διαδρομή"

Δωρεάν εκθέσεις

Αντιγόνη Καββαθά έκθεση ζωγραφικής "Διαδρομή"

0.0
Περιγραφή
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου και ώρα 20:00, στην αίθουσα "Ειρήνη Κατσίγρα", της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση με τίτλο "Διαδρομή" της εικαστικού Αντιγόνης Καββαθά σε επιμέλεια Γιάννη Μπόλη, ιστορικού της τέχνης.

Διαδρομή: ο τίτλος όχι μόνο της εμβληματικής σύνθεσης της Αντιγόνης Καββαθά, αλλά και της έκθεσης που συγκεντρώνει έργα της πορείας της τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια — μιας πορείας που τη χαρακτηρίζει πρωτίστως η προσήλωση στις δυνατότητες της ζωγραφικής τέχνης. Με τις συνθέσεις της Διαδρομής, η Αντιγόνη Καββαθά επιβεβαιώνει τις αισθητικές, πνευματικές και ηθικές αξίες της δημιουργίας της σε μια αλλοτριωμένη και ισοπεδωτική εποχή, προκαλεί το βλέμμα, απευθύνεται, αποκρύπτει και αποκαλύπτει, εγείρει ζητήματα υπαρξιακής και οντολογικής τάξεως, επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία, προτάσσει μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας, απεικάζει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο, την ιστορία και τη μνήμη. Η ζωγραφική της, ανοιχτή σε πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες, συγκροτεί ένα απρόβλεπτο σκηνικό της ανθρώπινης ζωής, που επιζητά την εμπλοκή, τη συνενοχή και την αντίδραση του θεατή.

Στις μεγάλων διαστάσεων συνθέσεις της με ακρυλικά χρώματα και κάρβουνο, η Αντιγόνη Καββαθά παρουσιάζει τις εικόνες ενός αμφίσημου κόσμου, μετέωρου ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την ύπαρξη του πραγματικού και τον φασματικό αντικατοπτρισμό του. Μέσα από την ισχυρή και υποβλητική αποτύπωση του κάθε θέματός της καθώς και την εκφραστική ένταση και τις ποιότητες του μαύρου, του λευκού και των γκρίζων τόνων, προχωράει σε μια διαφορετική αντίληψη θέασης, απόδοσης και ερμηνείας του, εστιάζοντας σ' εκείνο που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια. Το κάθε έργο, δουλεμένο στην επιφάνεια του χαρτιού ή του mylar, φορτίζεται από την εμφαντική σημασία που του προσδίδει και τον τρόπο με τον οποίο το δομεί και το δουλεύει.

Η έκθεση συγκεντρώνει 54 έργα μεγάλων διαστάσεων που διατρέχουν την πορεία της εικαστικού από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία ενότητα έργων που αναφέρονται σε σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις. Το πιο χαρακτηριστικό έργο αυτής της ενότητας είναι η Διαδρομή, μια συνεχής ζωγραφική σύνθεση-ζωφόρος μήκους 18 μέτρων που θα αναπτυχθεί στους τοίχους της κεντρικής αίθουσας. Το μνημειακό αυτό έργο ανατρέχει στην Ιστορία του 20ού αιώνα, στα μεγαλύτερα γεγονότα και στις τύχες των ανθρώπων σε ταραγμένες εποχές. Η Αντιγόνη Καββαθά ανοίγει την τέχνη της σε επίμαχα ζητήματα που "περιγράφουν" και "εικονοποιούν" έναν κόσμο κατακερματισμένο, βίαιο, μεταβατικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο, έναν κόσμο που έχει απολέσει τις σταθερές, τις ιδεολογίες και τα σημεία αναφοράς του.

Φωτογραφίες & Βίντεο (4)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΛΑΡΙΣΑ
Τρίτη 10:00 - 14:00
Τρίτη 18:00 - 21:00
Τετάρτη 10:00 - 14:00
Τετάρτη 18:00 - 21:00
Πέμπτη 10:00 - 14:00
Πέμπτη 18:00 - 21:00
Παρασκευή 10:00 - 14:00
Παρασκευή 18:00 - 21:00
Σάββατο 10:00 - 14:00
Σάββατο 18:00 - 21:00
Κυριακή 10:00 - 14:00
Κυριακή 18:00 - 21:00

25 Αυγούστου 2022 - 30 Νοεμβρίου 2022

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo