Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΛΑΜΙΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 - Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

0.0
Περιγραφή
Ψηφιακές δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων 2020 "Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή".

Δράσεις:

-Κάθε χρόνο και στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Μουσείων, το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, παρουσίαζε την ετήσια έκθεση των μαθητικών τμημάτων της. Φέτος, η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακό περιβάλλον και θα παρουσιαστεί μέσα από την ιστοσελίδα του μουσείου, το κανάλι στο YouTube και τις σελίδες στο Facebook και Instagram. Στην έκθεση θα συμμετέχουν με έργα τους περίπου 200 μαθητές. Δείτε την έκθεση εδώ.

-Στο διάστημα από 11-5-2020 έως 18-5-2020 θα παρουσιάζονται μέσω των σελίδων της στο Facebook και το Instagram επιλεγμένα έργα της Συλλογής Κατσίγρα, στη ροή των ημερήσιων αναρτήσεών της, που θα αναδεικνύουν το φετινό θέμα εορτασμού.

-Θα συνεχίσει η ψηφιακή παρουσίαση επιλεγμένων έργων της Συλλογής Κατσίγρα μέσα από βίντεο στα οποία γίνεται σχολιασμός σύμφωνα με κείμενα από τον κατάλογο της Συλλογής Κατσίγρα δίνοντας πρόσβαση σε όλους σε ένα τεκμηριωμένο επιστημονικό σχολιασμό των έργων της Συλλογής.

-Θα γίνει η ψηφιακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του "εγκλεισμού" μας οι οποίοι είναι:
• "Η δική μου Γκουέρνικα"-διαγωνισμός δημιουργικής γραφής για ενήλικες με αφορμή το έργο- δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο "Γκουέρνικα Ι", στον οποίο διακρίθηκαν 3 κείμενα και
• "Ζωγραφίζω ένα έργο της Συλλογής Κατσίγρα", σύμφωνα με τον οποίο οι συμμετέχοντες εμπνεόμενοι από ένα έργο της Συλλογής Κατσίγρα δημιούργησαν το δικό τους έργο. Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε παιδιά και διακρίθηκαν 6 έργα.
• Επίσης, θα παρουσιαστεί η ψηφιακή έκθεση της εκπαιδευτικής δράσης "Η δική μου Πολιτεία" κατά την οποία οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν της δική τους "Πολιτεία" με αφορμή το εμβληματικό έργο του Αγήνορα Αστεριάδη "Πολιτεία" "επενδυμένη" με το κείμενο του Νικόλα Γρηγορόπουλου, μαθητή Γ Δημοτικού.

-Στο διάστημα από 8-5-2020 έως 24-5-2020 θα παρουσιάζονται μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες από τους έμπειρους καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα απευθυνόμενες είτε σε παιδιά είτε σε ενήλικες.

​-Τέλος, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, συνεργάστηκε φέτος με την (ΑΜΚΕ) Τράπεζα Τροφίμων, εκδίδοντας από κοινού το εμπνευσμένο κείμενο της συγγραφέα Μπέττυς Μαγρίζου με την μορφή παραμυθιού που αναδεικνύει τις αρχές της ισότητας, της πολυμορφίας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού στην φύση και της καταπολέμησης της φτώχιας. Αποσπάσματα του παραμυθιού με τίτλο "Το όνειρο" θα παρουσιαστούν διαδικτυακά από τη συγγραφέα μέσω βίντεο το οποίο θα προβληθεί από την ιστοσελίδα του μουσείου, το κανάλι του στο YouTube, τη σελίδα του Facebook και του Instagram.Η εικονογράφηση έγινε από την εικαστικό Ιφιγένεια Σδούκου. 

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα:
site
Instagram
Facebook
YouTube

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021