Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Σινεμά

Προβολή ταινίας "Ανάκριση" της "Θεατρικής Διαδρομής"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Προβολή ταινίας "Ανάκριση" της "Θεατρικής Διαδρομής"

0.0
Περιγραφή
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος "Ανάκριση", Μια παραγωγή της Θεατρικής Διαδρομής.

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαλκιάς
Κινηματογράφηση - μοντάζ: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Η Λέσχη και η Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα του Ολοκαυτώματος (27/01), με κινηματογραφική προβολή της "Ανάκρισης" του Πέτερ Βάις. Η Ανάκριση είναι μια πρωτόγνωρη κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση που παίχθηκε στο "Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας" πριν 2 χρόνια από την ακτιβιστική ομάδα "Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας".

Πρόκειται για μια μαραθώνια επίπονη και επίμονη επτάμηνη θεατρική δράση – άσκηση – παρουσίαση πάνω στο συγκλονιστικό έργο "Ανάκριση" του μεγάλου Γερμανού δραματουργού Πέτερ Βάις σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σε μουσική Λουϊτζι Νόνο - Μίκη Θεοδωράκη και σε σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή Κώστα Χαλκιά που παίζει και τον ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου μαζί με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Ένα κλασσικό έργο του "Θεάτρου Ντοκουμέντο" που στηρίχθηκε στο αρχειακό υλικό του μεγαλύτερου γεγονότος, μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης του 1945, της δίκης της Φραγκφούρτης του 1964 για το Άουσβιτς, όπου συντελέσθηκε, κυρίως, το μεγαλύτερο έγκλημα της νεότερης ιστορίας, μιας επιστημονικής - συστηματικής εξολόθρευσης 6.000.000 ανθρώπων. 

Το συνολικό αποτέλεσμα αυτής της θεατρικής δράσης κινηματογράφησε με 4 κάμερες ο διευθυντής φωτογραφίας Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017