Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

Online ξανά η παράσταση "Οι απ’ αλλού φερμένοι"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Online ξανά η παράσταση "Οι απ’ αλλού φερμένοι"

0.0
Περιγραφή
Από την Τρίτη 19 Μαΐου ως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εδώ όλες τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που προβλήθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Οι δωρεάν αυτές διαδικτυακές προβολές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συντελεστών και ηθοποιών της κάθε παραγωγής.

• "Οι απ’ αλλού φερμένοι"

Μια παραμυθική αναζήτηση της αγάπης

Οι δρόμοι των παραμυθιών είναι διαχρονικά μονοπάτια που μας οδηγούν στο παρελθόν και στο μέλλον και μας συνδέουν με τη λαϊκή παράδοση. Τα βιώματα και οι εμπειρίες των λαών ταξιδεύουν από γενιά σε γενιά, πάντοτε με όχημα τη φαντασία.
Πόσα μήλα πρέπει να φάει ένα devi για να χορτάσει; Τι κάνει ο διάβολος μέσα σ’ ένα μπουκάλι; Ποια είναι η Λυγερή και σε ποια γωνιά του κόσμου έχει χαθεί; Είναι μήπως η κόρη που αγάπησε το φίδι ή μια χαλκοκουρούνα που έριχνε τον ίσκιο της στη λίμνη; Είναι η μοναχοκόρη του παπά ή η άλλη που τη ζήλευαν οι αδερφές της; Είναι μήπως όλα αυτά μαζί ή μια ιδέα που τη φαντασία κινητοποιεί; Πού πρέπει να πάει ο Ίσκιος να τη βρει; Και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι "απ’ αλλού φερμένοι" που έρχονται να μεταμορφώσουν τον κόσμο και τα υλικά του;
Μέσα στα παραμύθια της Μακεδονίας και της Θράκης (Η Αρχοντοπούλα και ο Όφις, Η κόρη και το Βασιλόπουλο, Ο Νικολός κ.α.) κρύβονται μοτίβα και θεματικές που συνδέουν διαφορετικούς λαούς και διαφορετικούς πολιτισμούς όλων των εποχών. Κάτω από το δέντρο της ζωής -πάντοτε σε κύκλο- οι λαϊκές ιστορίες ξετυλίγουν το κουβάρι του χρόνου συνδέοντας τους ανθρώπους με τους βαθύτερους φόβους τους αλλά και τις πιο κρυφές τους επιθυμίες.

Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Φράγκογλου
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Σκηνικά-Κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη
Πρωτότυπη μουσική-Στίχοι-Μουσική διδασκαλία: Kostika Çollaku
Κίνηση-Εμψύχωση: Πολυξένη Σπυροπούλου
Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου
Πρωτότυποι στίχοι τραγουδιών: β, Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μαστρογιάννης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Μαργκέρα Βυζαρέλη
Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Κολοκούρη

Παίζουν: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Λίλιαν Παλάντζα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πλεξίδα, Πολυξένη Σπυροπούλου, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Τσεσμελής 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020