Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Αριστουργήματα Ζωγραφικής" από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
χαρακτική (Εκθέσεις)

Έκθεση "Αριστουργήματα Ζωγραφικής" από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

0.0
Περιγραφή
Μια νέα μεγάλη έκθεση με θέμα και τίτλο "Αριστουργήματα ζωγραφικής από το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας" θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στις 12 για τους επισήμους και για το κοινό από τις 13:00 και μετά.

Το πανόραμα της νεοελληνικής ζωγραφικής με πολύτιμα έργα των Γύζη, Ιακωβίδη, Λύτρα, Βολανάκη, Γαλάνη, Παρθένη, Μαλέα, Κόντογλου, Μπουζιάνη, Τσαρούχη, Σπυρόπουλου, Εγγονόπουλου, Διαμαντόπουλου, Τσίγκου, Μυταρά, Σόρογκα, Ξενάκη και άλλων, αποκαλύπτει τη μοναδικότητα της συλλογής των Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα και οι οποίοι έθεσαν ως σκοπό της ζωής τους την ανιδιοτελή προσφορά στη στερέωση της παιδείας και την προβολή του πολιτισμού, με τη δημιουργία του ομώνυμου ιδρύματός τους. 

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστούν οι πολύτιμοι πίνακες κορυφαίων, διακεκριμένων ζωγράφων από τον 19ο έως τον 21ο αι. Ο πυρήνας της συλλογής του Τελλογλείου Ιδρύματος περιλαμβάνει έργα της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου, σημαντικών ανανεωτών της νεοελληνικής ζωγραφικής των αρχών του 20ού αιώνα, μεγάλων εκπροσώπων της Γενιάς του ’30, καλλιτεχνών της αφαίρεσης και του σουρεαλισμού, έως εκείνων που ακολούθησαν νεωτεριστικά ρεύματα και τάσεις της σύγχρονης τέχνης.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Εικαστικός Τομέας της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας (καλλιτεχνικός διευθυντής: Παναγιώτης Λαμπρινίδης).

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Εγκαίνια για το κοινό: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00 το μεσημέρι. Η είσοδος θα γίνεται με γκρουπ των 24 ατόμων.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ: 24
Φωτογραφίες & Βίντεο (7)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020